Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 16:22

Ο Ιμπραήμ πέρασε από το πάρκο του Νέδοντα…

Ο Ιμπραήμ πέρασε από το πάρκο του Νέδοντα…

ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ…
Κρανίου τόπος έγινε το πρωί το πάρκο του Νέδοντα, νότια της γέφυρας του «Πάνθεον». Μηχανήματα του Δήμου ξερίζωσαν τα πάντα και ισοπέδωσαν το χώρο, για να δείχνει καλύτερα κάποιο άγαλμα που έχει εγκατασταθεί εκεί…

Οι εργασίες είχαν προαναγγελθεί από το Δήμο Καλαμάτας σε χθεσινό δελτίο Τύπου, στο οποίο σημειωνόταν μεταξύ άλλων: «Εργασίες διαμορφώσεως του περιβάλλοντος χώρου και νέων φυτεύσεων σ’ αυτόν, διενεργούνται στο σημείο όπου τοποθετήθηκε το άγαλμα της Ελευθερίας. Μετά την περαίωσή τους, θα αναδειχθεί ο χώρος νοτίως της γέφυρας του Νέδοντα, η οποία οδηγεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Στο χώρο αυτό έχει τοποθετηθεί το γλυπτό που παριστά την Ελευθερία, το βάθρο του οποίου κοσμείται από ανάγλυφο όπου παρουσιάζεται η ευλογία προς τους αγωνιστές κατά την 23η Μαρτίου 1821».
Σημειώνεται ότι σήμερα ξεριζώθηκαν μικρά δέντρα, θάμνοι και όλη η υπόλοιπη βλάστηση, ενώ το προηγούμενο διάστημα απομακρύνθηκαν το περίπτερο και ο οικίσκος των ταξί που βρίσκονταν εκεί.
Το άγαλμα έχει προσφέρει, ύστερα από συνεννοήσεις με τη δημοτική αρχή, η Ιολάνδη Παπαδοπούλου-Rolshausen. Το έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Νικόλαος Νικολάου, ενώ όταν το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν δώσει αρνητική ψήφο οι παρατάξεις του Σταμάτη Μπεχράκη και του Νίκου Φωτέα, η παράταξη του Νίκου Διασάκου ψήφισε λευκό, ενώ η παράταξη του Θόδωρου Μπρεδήμα διασπάστηκε. Στη συζήτηση του θέματος είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση, καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι σαφώς και οι δωρεές είναι ευπρόσδεκτες, θα πρέπει όμως ο Δήμος να ορίζει συγκεκριμένα κριτήρια, αρχιτεκτονικά και χωροταξικά, ώστε να μη φτιάχνει καθένας ό,τι θέλει και όπου θέλει.
Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, τα εγκαίνια του αγάλματος θα γίνουν το Σεπτέμβρη, ενώ θα γίνει και εκδήλωση για τη δωρήτρια.
Στ.Μ.