Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 03:02

Και άλλες αναπλάσεις με κυβόλιθους, σιντριβάνι και ψηφιδωτές πλάκες σε προλιμένα και «ουζάκια»

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ…
Ούτε αυτή τη φορά πρωτοτύπησε η δημοτική αρχή, αφού και τα νέα έργα που προωθεί είναι αναπλάσεις με κυβόλιθους, σιντριβάνια και ψηφιδωτές πλάκες... Οι μελέτες είναι έτοιμες για τις σχετικές παρεμβάσεις στα «ουζάκια» και στον προλιμένα…

Πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, με τον οποίο ο δήμαρχος έχει γνωριμία από παλιά, κάλεσε όλους τους Δήμους της χώρας να προτείνουν από ένα «ώριμο» έργο ώστε να ενταχθεί άμεσα σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό έργο, να αρχίσει η κατασκευή του και να βελτιωθούν οι απορροφήσεις των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο Δήμος Καλαμάτας τελικά προτείνει δύο έργα.
Το ένα είναι η ανάπλαση στα «ουζάκια», μια περιοχή αδικημένη σε σχέση με το υπόλοιπο εμπορικό κέντρο, έργο που είχε προγραμματιστεί να γίνει από την «Ελλάκτωρ», στο πλαίσιο της κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης, η οποία έχει προχωρήσει, με πρόσχημα την κρίση. Το δεύτερο είναι η ανάπλαση στον προλιμένα και ειδικότερα στην περιοχή από τον Ναυτικό Όμιλο μέχρι του Κοιλάκου.
Ο προϋπολογισμός του έργου στα «ουζάκια» ανέρχεται στο 1,7 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να γίνουν τα εξής: Ανάπλαση του ανατολικού πεζοδρομίου της Αριστομένους από την οδό Βασ. Όλγας έως την οδό Μακεδονίας, στο ύψος του Πάρκου ΟΣΕ. Επανακατασκευή ποδηλατοδρόμου. Ανάπλαση και διαμόρφωση του δυτικού πεζοδρομίου έως τα όρια ιδιοκτησίας του ΟΣΕ (ζώνη απαλλοτρίωσης). Επαναχωροθέτηση των χώρων κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων, στο δυτικό πεζοδρόμιο. Επανασχεδιασμός και καθορισμός νέας διατομής της οδού Αριστομένους, λωρίδας κυκλοφορίας και στάθμευσης, με ανακατασκευή του οδοστρώματος. Αντικατάσταση ολόκληρου του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Φύτευση και άρδευση.
Το έργο της ανάπλασης στον προλιμένα, το οποίο πριν λίγους μήνες είχε απορριφθεί από τη Λιμενική Επιτροπή, περιλαμβάνει τη δημιουργία δαπέδου με κυβόλιθους, τη δημιουργία ξύλινου καθιστικού και σιντριβανιού.
Στ.Μ.