Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 21:34

Έξω από το αεροδρόμιο οι ιμπεριαλιστές, λένε ΚΚΕ και Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας

Έξω από το αεροδρόμιο οι ιμπεριαλιστές, λένε ΚΚΕ και Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
Την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ζητούν η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ και η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, που επιπλέον καλούν τον κόσμο να αντιδράσει αποφασιστικά στην αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας για την επέμβαση στη Συρία…

Στην ανακοίνωσή της η Τ.Ε. του ΚΚΕ σημειώνει: «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου! Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των συμμάχων τους κατά της Συρίας με τη χρησιμοποίηση μάλιστα του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Τα προσχήματα που εφευρίσκουν για να επέμβουν (χρήση χημικών όπλων από τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις) θυμίζουν αυτά τα  οποία κατέρρευσαν στη συνέχεια, όπως έκαναν στους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Λιβύης. Πολύ δε περισσότερο που η κατηγορία αυτή στηρίζεται σε ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων αντικαθεστωτικών.
Η πραγματική βάση των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή είναι η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και η όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών κι αυτή ακριβώς την αλήθεια επιχειρούν να κρύψουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ χρησιμοποιώντας κάθε είδους προσχήματα.
Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερη την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει να μην εμπλακεί η χώρα μας στην νέα αυτή ιμπεριαλιστική επέμβαση. Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά υποδομή από το ελληνικό έδαφος ούτε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Από την πλευρά της η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας σημειώνει: «Να μη γίνει το αεροδρόμιο Καλαμάτας ορμητήριο θανάτου. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στην επέμβαση της Συρίας. Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας  καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επίθεση σε βάρος του συριακού λαού, με τη χρησιμοποίηση μάλιστα  του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, οι οποίες στηρίζουν τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς μισθοφόρους και προκειμένου να δικαιολογήσουν στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας, στήνουν την προβοκάτσια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για τη χρήση χημικών όπλων, που μόλις πριν λίγους μήνες και η "δική" τους Κάρλα ντελ Πόντε απέδωσε στους αντικαθεστωτικούς.
Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και όλων των άλλων υποστηρικτών του Ευρωμονόδρομου και της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της ΕΕ, είναι τεράστια κι επιβεβαιώνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της Συρίας.
Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας καλεί το μεσσηνιακό λαό όχι μόνο να είναι σε ετοιμότητα, αλλά να απαιτήσουν πιο μαζικά και μαχητικά:

  • Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις.
  • Καμία χρήση  το αεροδρομίου της Καλαμάτας
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η Βάση της Σούδας κι όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων».