Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 17:01

Και νέα απευθείας ανάθεση μεταφοράς των σκουπιδιών της Καλαμάτας

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

ΜΕ 204.500 ΕΥΡΩ
Άλλη μια απευθείας ανάθεση μεταφοράς των σκουπιδιών της Καλαμάτας, πάντα στον ίδιο εργολάβο που έχει πληθώρα εκκρεμοτήτων με τη δικαιοσύνη, υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Το ύψος της νέας σύμβασης ανέρχεται στα 204.500 ευρώ…

Και στη νέα σύμβαση οι όροι είναι οι γνωστοί, δεν αναφέρεται δηλαδή που πηγαίνουν τα σκουπίδια παρά μόνο ότι «ο ανάδοχος υποχρεούται να διαθέτει τα μεταφερόμενα απορρίμματα σε νόμιμο χώρο».
Η αποζημίωση του εργολάβου καθορίζεται στα 59 ευρώ τον τόνο.
Σήμερα πάντως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι δεν θα μεταφέρονται όλα τα σκουπίδια αλλά αυτά που δεν θα προλαβαίνει να επεξεργαστεί το σύστημα της πρώην RAM στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο λόγος που ενεργοποιείται ξανά τώρα η Μαραθόλακκα και όχι νωρίτερα είναι επειδή τώρα καθάρισε ο χώρος από τα δεμάτια που είχε αποθηκεύσει η πρώην RAM. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των δεματίων που έχουν απομείνει στη χωματερή είναι πολύ μικρός και θα απομακρυνθούν και αυτά, μαζί με εκείνα που έχουν εγκαταλειφθεί και στο αθλητικό κέντρο της Θουρίας.
Επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι έχει μειωθεί ιδιαίτερα ο όγκος των σκουπιδιών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται και το ύψος της δαπάνης για τη μεταφορά ή την επεξεργασία τους. Τέλος είπε ότι ο όγκος θα μειωθεί κι άλλο, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος συνοικιακής κομποστοποίησης.
Στ.Μ.