Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 16:13

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας γίνεται ΣΥΡΙΖΑ…!

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ
Από την προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε φανεί ότι η δημοτική αρχή αλλάζει γραμμή (έρχονται εκλογές) και γίνεται αντιμνημονιακή… Σήμερα αυτό έγινε τόσο ξεκάθαρο ώστε ο Θόδωρος Μπρεδήμας αναρωτήθηκε αν σύμβουλοι της πλειοψηφίας έφυγαν στο ΣΥΡΙΖΑ…

Ωστόσο η απάντηση που του έδωσαν είναι ότι ανήκουν εκεί που ανήκαν αλλά ταυτόχρονα είναι απέναντι στα μνημόνια και την τρόικα! Είπε μάλιστα ο Νίκος Μπασακίδης ότι ιδίως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, «ήταν αντιμνημονιακός από την αρχή»!
Οι ενδιαφέρουσες αναφορές για τα μνημόνια και την τρόικα έγιναν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή, το μεσημέρι.
Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο υπό συζήτηση προϋπολογισμός είναι ιστορικός, γιατί για πρώτη φορά γίνεται σε τέτοιο βαθμό έλεγχος όχι μόνο της νομιμότητας των διαφόρων εγγραφών και δαπανών αλλά και της σκοπιμότητας. Υποστήριξε ότι η τρόικα και τα μνημόνια έχουν καταργήσει την αυτοδιοίκηση.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, σχολίασε ότι με τις αναφορές του ο αντιδήμαρχος αποκαλύπτει μια νέα ταυτότητα, αντιμνημονιακή και άρα δεν έχει παρά να καταταχτεί στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανταπάντηση του Θανάση Ηλιόπουλου ήταν ότι η κομματική του ταυτότητα είναι γνωστή, ωστόσο επέμεινε ότι η τρόικα και τα μνημόνια αφαίρεσαν την αυτονομία της αυτοδιοίκησης και επιπλέον σημείωσε ότι η δημοτική αρχή σταθερά τάσσεται ενάντια σε μνημονιακά μέτρα, με αποκορύφωμα τον Καλλικράτη.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας επανήλθε σημειώνοντας ότι για επικοινωνιακούς λόγους ο δήμαρχος εμφανίζεται να υποστηρίζει τη μνημονιακή πολιτική αλλά έχει βάλει τους συνεργάτες του να κρατούν αντιμνημονιακή στάση. Του απάντησε όμως ο Νίκος Μπασακίδης (πρόεδρος της Φάρις), που είπε ότι «ο δήμαρχος ήταν αντιμνημονιακός από την αρχή, μην τρελαθούμε»…
Στ.Μ.