Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 12:47

Με συμμετοχή άνω του 70% απεργούν οι εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Με επιτυχία ξεκίνησε ο απεργιακός μαραθώνιος των εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 71%...

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία της Καλαμάτας, στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου και από εκεί έκαναν πορεία με προορισμό το Διοικητήριο, όπου επισκέφθηκαν τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας, Γιάννη Πλατάρο, στον οποίο παρουσίασαν τα αιτήματά τους και από τον οποίο ζήτησαν να ενημερώσει γι’ αυτά τους ανωτέρους του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπαιδευτικών, στην περιφέρεια της Α’ ΕΛΜΕ η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε το 85%, ενώ στην περιφέρεια της Β’ ΕΛΜΕ κινήθηκε στο 70%.
Αύριο, Τρίτη, το βράδυ, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Την Τετάρτη το πρωί θα συγκεντρωθούν στο Διοικητήριο και θα πλαισιώσουν τις απεργιακές εκδηλώσεις της ΑΔΕΔΥ. Την Πέμπτη το πρωί θα μεταβούν  στην Τρίπολη, όπου θα λάβουν μέρος σε Παμπελοποννησιακή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ, στο  3ο Λύκειο.
Στ.Μ.