Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 01:42

Κάλεσμα συμμετοχής από Σωματεία στην αντιφασιστική διαδήλωση της Δευτέρας

Από τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση του καλοκαιριού με τον Χρήστο Θηβαίο Από τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση του καλοκαιριού με τον Χρήστο Θηβαίο

ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΗ
Αρκετά σωματεία έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μάρτη. Μάλιστα με ανακοινώσεις τους καλούν σε μαζική συμμετοχή, με στόχο την απομόνωση των νεοναζιστών…

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου είχαν Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώ μέχρι τώρα τη συμμετοχή της έχει ανακοινώσει η Α’ ΕΛΜΕ, που τονίζει: «Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας αποφάσισε  να συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 23-09-2013 και ώρα 19:00 στην πλατεία 23ης Μαρτίου και προτρέπει κάθε συλλογικότητα, σωματεία και μαζικούς φορείς της πόλης μας να συνδιοργανώσουν την εκδήλωση, αλλά και κάθε πολίτη να συμμετέχει διαδηλώνοντας την αντίθεση του στο φασισμό».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΥΑΚ
Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ σημειώνει από την πλευρά του: «Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων, που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας. Οι εργάτες, οι εργάτριες, ο λαός να διώξει τους φασίστες από κάθε γειτονιά, από όλα τα σχολεία, από κάθε χώρο δουλειάς.
Το Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσουν τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 23 του Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τους κατσαπλιάδες του ναζιστικού-φασιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή. Η δολοφονία του νεαρού εργάτη αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των οπαδών του Χίτλερ που, λίγες μέρες πριν, επιτέθηκαν άνανδρα σε κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέραμα. Ξεκαθαρίζουμε πως εμείς οι εργάτες, Έλληνες και Μετανάστες, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε από τους απόγονους των ταγματασφαλιτών και διαχρονικούς υπερασπιστές του κεφαλαίου. Τώρα είναι η ώρα να ορθωθεί ένα ρωμαλέο ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα τους τσακίσει. Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο καταδίκης της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στην πλατεία 23ης Μαρτίου».

ΠΑΣΕΒΕ
Η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων) σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι θρασύδειλοι υμνητές του Χίτλερ», «Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημικοί, όπως αυτοδιαφημίζονται, αλλά είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Αυτού του συστήματος που επιδιώκει να ξεπεράσει την κρίση με 1,5 εκατ. ανέργους, με μεροκάματα των 15 ευρώ για όσους ακόμα δουλεύουν και με τους εκατοντάδες χιλιάδες από μας στο οριστικό λουκέτο.
Απέναντι στο φόβο και την υποταγή που θέλουν να σπείρουν στα λαϊκά στρώματα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία πρέπει και μπορούμε να στήσουμε τείχος απειθαρχίας και αγώνα, να τους σαρώσουμε. Δεν θα αφήσουμε χώρο για να δρουν και να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί Σωματεία, Ενώσεις ΕΒΕ, Εμπορικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες και κάθε συνάδελφο να καταδικάσουν τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής και να πάρουν πρωτοβουλίες για να αποκαλύψουν το ρόλο τους. Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα».

ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Τέλος, σε ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας «καταγγέλλει τη δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους.
Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η δράση των φασιστικών - ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.
Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.
Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές - φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Οι εργαζόμενοι, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, θα απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουν να τρομοκρατούν. 
Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά. Να σβήσουν από προσώπου γης».