Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 17:27

Ένταση στα σχολεία για το μέτρο που αποσκοπεί στο σπάσιμο των καταλήψεων

Ο Γιάννης Πλατάρος καλεί τους γονείς του Μουσικού Σχολείου να ανοίξουν την πόρτα για να γίνουν τα μαθήματα του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Ο Γιάννης Πλατάρος καλεί τους γονείς του Μουσικού Σχολείου να ανοίξουν την πόρτα για να γίνουν τα μαθήματα του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ
Ελάχιστοι μαθητές σχολείων που τελούν υπό κατάληψη πήγαν το απόγευμα για μάθημα στα γειτονικά σχολικά κτήρια, τα οποία άνοιξαν με σκοπό το σπάσιμο των καταλήψεων. Στο δε Μουσικό Σχολείο ο Σύλλογος Γονέων δεν επέτρεψε να ανοίξει το διδακτήριο για τους "αντικαταληψίες" του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ…

Μάλιστα έξω από την πύλη του Μουσικού Σχολείου σημειώθηκε ένταση μεταξύ του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Πλατάρου, με το πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Παναγιώτη Κουφαλάκο, και άλλους γονείς.
Ο Γιάννης Πλατάρος δεν αναγνώρισε στους γονείς το δικαίωμα να μην επιτρέψουν στους καθηγητές και μαθητές του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ να μπουν στο Μουσικό για να συνεχίσουν τα μαθήματα. Οι γονείς τού απάντησαν ότι εκείνος δεν έχει το δικαίωμα να περιφέρει μαθητές και καθηγητές από σχολικό κτήριο σε σχολικό κτήριο, σαν να πρόκειται για περιφερόμενο θίασο. Τον κάλεσαν δε να πάει στους μαθητές του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ που κάνουν κατάληψη και να τους πείσει να ανοίξουν το σχολείο, αντί να επιχειρεί να σπάσει την κατάληψη φορτώνοντάς τους με απουσίες. Ο Γιάννης Πλατάρος επέμεινε ότι οι γονείς δεν μπορούν να αποτρέψουν την είσοδο στους καθηγητές και τους μαθητές των δύο επαγγελματικών λυκείων και τότε μαθητές και γονείς του Μουσικού αποφάσισαν να καταλάβουν το σχολείο τους!
Σημειώνεται ότι οι μαθητές του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ που έφτασαν έξω από το Μουσικό για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους, ήταν μόλις 15 περίπου, ενώ οι καθηγητές ήταν περίπου 30.
Ανάλογοι ήταν οι αριθμοί των μαθητών και καθηγητών άλλων υπό κατάληψη σχολείων που λειτουργούν σε γειτονικά σχολικά κτήρια.
Σημειώνεται ότι τα μαθήματα του 2ου Λυκείου γίνονται στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, τα μαθήματα του Λυκείου Παραλίας στο Γυμνάσιο Παραλίας, τα μαθήματα του 4ου Λυκείου στο 4ο Γυμνάσιο και τα μαθήματα του 6ου Λυκείου στο 16ο Δημοτικό Σχολείο.
Η πρώτη αντιπαράθεση με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας σημειώθηκε το πρωί, όταν τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθούν για την απόφασή του να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο, εκπρόσωποι της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, με τον πρόεδρό της Βασίλη Γεωργιόπουλο.
Σε δηλώσεις του στο «KalamataJournal» ο Γιάννης Πλατάρος τόνισε ότι με το συγκεκριμένο μέτρο δίδεται η δυνατότητα στους μαθητές που δεν είναι καταληψίες να συνεχίσουν τα μαθήματά τους, όπως και στους καθηγητές που δεν απεργούν να δουλέψουν. Αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που έχει και προβλήματα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για την πραγματοποίηση μαθημάτων στα εργαστήρια, ότι δεν μπορούν να προσέλθουν μαθητές που κατοικούν σε άλλες περιοχές, ότι θα αναγκαστούν κάποιοι καθηγητές που έχουν άλλες υποχρεώσεις τις απογευματινές ώρες να «ξεβολευτούν». Επέμεινε ωστόσο ο κ. Πλατάρος ότι «δεν μπορούμε να παρακολουθούμε στωικά την υποβάθμιση της παροχής της δημόσιας εκπαίδευσης».
Στ.Μ.