Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 17:07

Καθηγητές και δάσκαλοι καλούν στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

Καθηγητές και δάσκαλοι καλούν στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
Κάλεσμα για συμμετοχή στο 2Ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο του Λιμενικού στην Καλαμάτα, απευθύνουν η Α΄ ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, που στηρίζουν τη διοργάνωση και συμμετέχουν σε αυτή...

Α΄ ΕΛΜΕ
«Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση πιεσμένη από την οργή του ελληνικού λαού για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το φούντωμα του αντιφασιστικού κινήματος, αναγκάστηκε να ξεκινήσει έλεγχο της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.
«Επιδιώκουμε, λοιπόν, το Φεστιβάλ μας να είναι η δική μας μαζική και αγωνιστική απάντηση στην εγκληματική δράση των φασιστοειδών ναζιστών της Χρυσής Αυγής, και παράλληλα να αποτελέσει μια μεγάλη συνάντηση αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό, στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία και τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής, που εκτρέφουν εγκληματικές οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής.
Καθώς η κρίση βαθαίνει προωθούνται οι πιο απάνθρωπες πολιτικές ολοκληρωτισμού, καταστολής και εκμετάλλευσης.
Οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, η κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η επιστράτευση οποιουδήποτε κλάδου αποφασίσει η απλά σκεφτεί να απεργήσει, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, η ρατσιστική πρακτική ενάντια στους κοινωνικά αποκλεισμένους σκιαγραφούν την πραγματικότητα που βιώνουμε.
Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες οι μετανάστες γίνονται οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Με το ρατσιστικό διαχωρισμό σε Έλληνες και ξένους, νόμιμους και παράνομους, δημόσιους και ιδιωτικούς, παραγωγικούς και μη παραγωγικούς εργάτες, άνεργους και εργαζόμενους, προωθείται ο κοινωνικός κανιβαλισμός. Όσο καταφέρνουν να στρέφουν τη μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας που επιβάλλουν σήμερα στους μετανάστες θα είναι εικόνες από το μέλλον που σχεδιάζουν για όλη την κοινωνία.
Αρωγός της εξουσίας για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής ήταν, είναι και θα είναι τα κάθε είδους φασιστοειδή.
Εμείς που βιώνουμε αυτή την καταπίεση, γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών δεν μπορεί παρά να είναι κοινή υπόθεση όλων μας.
Ταυτόχρονα σαν εκπαιδευτικοί είμαστε σαφώς αντίθετοι στο ρατσισμό, το φασισμό, το νεοναζισμό, τον κρατικό αυταρχισμό.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους μαθητές μας με τους γονείς τους, αλλά και όλους τους νέους και τις νέες, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του 2ου Αντιφασιστικού - Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας.
Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο φασιστικό και ρατσιστικό μίσος.
Να συμβάλουμε, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, στην οικοδόμηση ενός ακόμη πλατύτερου και πιο μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος.
Να προωθήσουμε τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, την ανεκτικότητα μεταξύ όλων των καταπιεσμένων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας».

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στηρίζει και συμμετέχει μαζί με άλλα σωματεία, φορείς και κινήσεις το 2ο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που θα γίνει στο πάρκο του Λιμενικού στις 12-13 Οκτωβρίου στην πόλη μας.
Την εποχή των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας, μέσα σε μια μεγάλη οικονομική κρίση, το αίσθημα της ξενοφοβίας είναι σε άνοδο, γίνεται άλλοθι σε σκοτεινούς πολιτικούς χώρους και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται και ξεθωριάζουν μέσα σε φασιστικές ιαχές. Γεννιούνται έτσι ρατσιστικές πολιτικές με νεοναζιστική ιδεολογία που αφαιρούν ανθρώπινες ζωές.
Η Ιστορία έχει αποδείξει πολλές φορές, ότι όταν οι διακρίσεις, η ανισότητα και η μισαλλοδοξία αποκτήσουν ρίζες, μπορούν να καταστρέψουν τα ίδια τα θεμέλια των κοινωνιών, να περάσουν τα σύνορα και να μας δηλητηριάσουν. Οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να καταπολεμήσουμε τις στενές αντιλήψεις που γεννούν τις διακρίσεις και καλλιεργούν το μίσος.
Η παρουσία μας και η ενεργή συμμετοχή μας στο 2ο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα είναι μια μεγάλη απάντηση στο ρατσισμό και το φασιστικό κίνδυνο. Να είμαστε όλοι εκεί. »