Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 02:25

Η δημοτική αρχή απομυζά την περιφέρεια για χάρη της Καλαμάτας υποστηρίζει η μειοψηφία

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΡΓΩΝ
Ότι στερεί από τους πρώην Δήμους Θουρίας, Άριος και Αρφαρών ακόμη και τα λίγα μικρά έργα που είχαν ενταχθεί στον προγραμματισμό του Δήμου, κατηγορεί τη δημοτική αρχή Καλαμάτας η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Αφορμή για την κατηγορία έδωσε η ανάκληση πιστώσεων από τις δημοτικές ενότητες προκειμένου να πάνε τα χρήματα σε έργα της Καλαμάτας…

Σε δηλώσεις που έκαναν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, και οι σύμβουλοι της παράταξής του, Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Χριστόπουλος, ανακοίνωσαν ότι χθες η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας αποφάσισε να ανακαλέσει τις πιστώσεις από εννέα έργα της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας.
Ανάμεσά τους, όπως τόνισε ο κ. Φαββατάς, η βελτίωση του δρόμου Άνω-Κάτω Άμφειας, για την οποία υπήρχε πίστωση 15.000 ευρώ, εκ των οποίων όμως αφαιρέθηκαν τα 12.000 ευρώ για να διατεθούν σε έργο στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Ο κ. Φαββατάς τόνισε ότι η δημοτική αρχή με την ενέργειά της αυτή αποκαλύπτει το πραγματικό της ενδιαφέρον για την περιφέρεια του Δήμου, ενώ επεσήμανε ότι προκειμένου να βελτιωθεί ο εν λόγω δρόμος έχουν προσφέρει τμήματα από τη γη τους ιδιοκτήτες αλλά και η Μονή Βουλκάνου.
Επίσης οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας τόνισαν ότι στις Δημοτικές Ενότητες που εντάχθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα με τον δημοτικό φωτισμό, με την αποκομιδή των απορριμμάτων, με την κατάσταση του οδικού δικτύου και επίσης σχολίασαν ότι τρία χρόνια τώρα δεν έχει γίνει σχεδόν κανένα έργο.
Πάντως ο Γιάννης Χριστόπουλος πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή, παρότι επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σχεδόν αποκλειστικά στην πόλη της Καλαμάτας και ιδίως στο κέντρο, εντούτοις οι παρεμβάσεις της είναι αποσπασματικές, πρόχειρες και τελικά αντί να δίνουν λύσεις σε προβλήματα τα μεγεθύνουν. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην εισήγηση για την αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μέτρο που δεν εντάσσεται σε έναν συνολικότερο σχεδιασμό, δεν υποδείχθηκε από μια πλήρη μελέτη και οπωσδήποτε θα εντείνει το πρόβλημα του κυκλοφοριακού στο κέντρο της Καλαμάτας.
Στ.Μ.