Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 16:12

Ο δήμαρχος φέρνει τον υπουργό Ναυτιλίας για να τον πείσει για την ανάπλαση στον προλιμένα

Ο δήμαρχος φέρνει τον υπουργό Ναυτιλίας για να τον πείσει για την ανάπλαση στον προλιμένα

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
«Έγινε Τούρκος» ο δήμαρχος Καλαμάτας με τους «γραφειοκράτες» του υπουργείου Ναυτιλίας και τους εκπροσώπους του κρατικού λιμενικού ταμείου, για τη μη έγκριση της μελέτης ανάπλασης στον προλιμένα. «Ας σωπάσουν επιτέλους» είπε χαρακτηριστικά…

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε χθες τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, μετά τις πιέσεις του Παναγιώτη Νίκα, του ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος το χώρο την Κυριακή για να δει περί τίνος πρόκειται.
Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας έθεσαν σειρά προϋποθέσεων προκειμένου να εγκριθεί η συγκεκριμένη μελέτη. Φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για τη μετατροπή του προλιμένα σε πάρκο, όταν μάλιστα άλλα ορίζει το σχετικά καινούργιο γενικό προγραμματικό σχέδιο (master plan) του λιμανιού.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε την επίσκεψη του υπουργού στον προλιμένα την Κυριακή, τονίζοντας ότι «θα έρθει ο ίδιος ο υπουργός εδώ, για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία των γραφειοκρατών και εν πάση περιπτώσει αυτών που δεν θέλουν να γίνει τίποτα σε αυτό τον τόπο γιατί ό,τι γίνεται γίνεται με αίμα και μεγάλη προσπάθεια».
Σχετικά με τους εκπροσώπους του κρατικού λιμενικού ταμείου, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι «φωνασκούν όλοι αυτοί που άφησαν ένα λιμάνι με υπήνεμο που κινδυνεύει να καταρρεύσει -αναφέρομαι στον κυματοθραύστη- με προβλήματα όσον αφορά στο βάθος του -είναι αναγκαία η εκβάθυνση για να δέχεται κρουαζιερόπλοια- με μη ολοκληρωμένο το master plan -το οποίο πλήρωσε η κυβέρνηση ή καλύτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση- χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με πλήρη ανικανότητα να εισπράξουν τα τέλη από τα καταστήματα της παραλίας».
Ο δήμαρχος κάλεσε όλους όσους αφορούν τα παραπάνω να «σωπάσουν επιτέλους»…
Στ.Μ.