Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 02:25

Ικανοποιητική συμμετοχή των μαθητών στο μαθηματικό διαγωνισμό "Ο Θαλής"

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Περισσότεροι από 150 μαθητές συμμετείχαν στον 74o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο Θαλής», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο 4o Γενικό Λύκειο Καλαμάτας. Το Παράρτημα Μεσσηνίας της…

…Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κρίνει τη συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό ικανοποιητική και σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Ο ιστορικός αυτός διαγωνισμός στα μαθηματικά διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς και συνεχίζεται με όσους μαθητές περάσουν με επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ", που θα διενεργηθεί σε τοπικό επίπεδο στις 18 Ιανουαρίου 2014 , στην Καλαμάτα. Η τρίτη φάση του διαγωνισμού, "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ", θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου 2014 στην  Αθήνα. Από τους διαγωνισμούς αυτούς και επιπλέον από ένα τελικό διαγωνισμό στην ΕΜΕ θα επιλεγεί με προκαθορισμένη διαδικασία η εθνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στην 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα  (Μάιος 2014), στην 18η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2014) και στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2014).
Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτούς τους διαγωνισμούς καλλιεργεί την αγάπη για τα μαθηματικά, το μαθηματικό τέχνασμα και την έρευνα.
Αυτοί οι διαγωνισμοί που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε όλη την κοινότητα των θετικών επιστημών, έχουν συμβάλει με σημαντικό τρόπο στην ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης των μαθητών διαχρονικά.
Οι παραπάνω διαγωνισμοί γίνονται με εθελοντική πολύωρη εργασία συναδέλφων μαθηματικών κάθε χρόνο. Η στήριξη τους από το υπουργείο παιδείας και την τοπική κοινωνία είναι χρήσιμη γιατί χωρίς να διασπώνται οι υπάρχουσες σχολικές διαδικασίες όπως στα λεγόμενα πειραματικά σχολεία, καλλιεργούνται κλίσεις και πνευματικά ενδιαφέροντα των μαθητών με αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο.

Το Διοικητικό συμβούλιο του παρατήματος Μεσσηνίας της ΕΜΕ, ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους για την βοήθεια που πρόσφεραν εθελοντικά στη διεξαγωγή του 74ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά "ΘΑΛΛΗΣ"».