Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 21:17

Μήνυμα του Επιμελητήριου για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
«Οι αντοχές ακόμα και των υγιών επιχειρήσεων εξαντλούνται», τονίζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε μήνυμά του για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας. Τονίζει δε ότι η χώρα πρέπει να πείσει τους εταίρους της να αναγνωρίσουν έμπρακτα τα λάθη της πολιτικής τους…

Το μήνυμα του Επιμελητηρίου έχει ως εξής: «Με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας καλείται να δώσει μια νέα κρίσιμη μάχη με τους εταίρους της, τους οποίους πρέπει να πείσει να αναγνωρίσουν και εμπράκτως τα λάθη πολιτικής που έχουν διαπράξει.
Πρέπει να μπει τέλος στην πολιτική λιτότητα και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Η χώρα μας και οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν πλέον άλλες θυσίες και έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τις επιτυχίες στο δημοσιονομικό μέτωπο.
Η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει όσο συνεχίζεται το στύψιμο της αγοράς και των νοικοκυριών.
Πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές εξάντλησης των αντοχών της κοινωνίας και το 2014 να γίνει η χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης και την έναρξη μιας σταδιακής και σταθερής ανάκαμψης.
Τα περιθώρια για τους επαγγελματίες και τις ΜμΕ  επιχειρήσεις είναι πολύ στενά και οι αντοχές ακόμα και των υγιών επιχειρήσεων εξαντλούνται.
Το κλειδί για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η παρουσία δυναμικών και ευέλικτων ΜμΕ επιχειρήσεων.
Οι συνθήκες απαιτούν ισότιμο διάλογο για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης».