Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 14:41

Το καλοκαίρι τα μόνιτορ στις στάσεις για τους χρόνους άφιξης των λεωφορείων

Το καλοκαίρι τα μόνιτορ στις στάσεις για τους χρόνους άφιξης των λεωφορείων

ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο θα έχει τεθεί σε λειτουργία, σε δέκα στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα, το σύστημα που θα ενημερώνει τους επιβάτες για το χρόνο άφιξης του λεωφορείου. Αργότερα θα λειτουργήσουν και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης οδηγών…

Όπως ενημέρωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο αρμόδιος για τις νέες τεχνολογίες αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, συνολικά θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα τέσσερα συστήματα.
Το πρώτο είναι οι ηλεκτρονικές πινακίδες που θα εγκατασταθούν σε λεωφορεία και δέκα στάσεις και θα πληροφορούν για τους χρόνους κίνησης των λεωφορείων. Ήδη έχει ζητηθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ να προτείνει δέκα στάσεις, όμως η τελική επιλογή θα γίνει από το Δήμο.
Το δεύτερο σύστημα είναι η τοποθέτηση μετρητών κυκλοφορίας στην πόλη, για να γνωρίζουν οι οδηγοί αν έχει κίνηση στο κέντρο της πόλης.
Το τρίτο είναι ένα σύστημα καταγραφής των αυτοκινήτων που μπαίνουν και βγαίνουν από το πάρκινγκ του Νέδοντα, που θα ενημερώνει αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.
Το τέταρτο σύστημα είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης, που μέσω SMS και smart phones θα επισημαίνει στους οδηγούς αν υπάρχει κίνηση, αν υπάρχουν θέσεις στο πάρκινγκ, καθώς επίσης θα ενημερώνει για τα δρομολόγια των λεωφορείων.
Ο αντιδήμαρχος κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι για το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με εκπροσώπους των εταιρειών AMCO και Infotrip, αναδόχους του έργου «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης».
Στ.Μ.