Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 15:22

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος φέρεται να λέει όχι στην υποψηφιότητα για το Δήμο Καλαμάτας

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος φέρεται να λέει όχι στην υποψηφιότητα για το Δήμο Καλαμάτας

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος φέρεται να είναι αρνητικός στο να επιστρέψει στα δημοτικά πράγματα της Καλαμάτας, παρ’ ότι αυτοδιοικητικοί παράγοντες τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και ανεξάρτητοι, επιθυμούν να ηγηθεί ενωτικού, δημοκρατικού συνδυασμού με προγραμματικό πλαίσιο που θα διαμορφωθεί συλλογικά…

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, που δύο φορές στο παρελθόν είχε ηγηθεί της «Ανθρώπινης και Όμορφης Πόλης» κερδίζοντας τη θέση της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, επικαλείται προσωπικούς λόγους που δεν του επιτρέπουν σε αυτή την περίοδο να αφιερώσει χρόνο και εργασία σε υποθέσεις εκτός της οικογένειας και του επαγγέλματός του.
Πάντως εξ αρχής το εγχείρημα της κατάρτισης συνδυασμού με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο και με την υποστήριξη των αυτοδιοικητικών δυνάμεων που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ήταν εξαιρετικά δύσκολο.
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος θα έπρεπε ή πρέπει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, κάτι που μοιάζει αδύνατο. Από τη μια το «Δίκτυο», η αυτοδιοικητική κίνηση που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλαισιώνεται με πρόσωπα από έναν ευρύτερο προοδευτικό χώρο, θέλει το προγραμματικό πολιτικό πλαίσιο του νέου συνδυασμού να έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μια καθαρά αυτοδιοικητική λειτουργία και με θέσεις που είναι απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. Υπάρχουν δε και μέσα στο «Δίκτυο» κάποια πρόσωπα με ορισμένες επιφυλάξεις για το πρόσωπο του Βασίλη Κοσμόπουλου. Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ, δεν επιθυμούν η μάχη που θα δοθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές να συνδυαστεί και με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζει η κεντρική εξουσία. Επιπλέον δε στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν παράγοντες που ναι μεν κρίνουν πολύ θετικά το πρόσωπο του Βασίλη Κοσμόπουλου, προτιμούν όμως να μην τον στηρίξουν αν στηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα αυτά είναι λογικό να λειτουργούν αποτρεπτικά για την επιστροφή του Βασίλη Κοσμόπουλου στο Δήμο Καλαμάτας, ιδίως δε τώρα που η εκλογική μάχη αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, απέναντι στην παράταξη που διοικεί το Δήμο επί εφτά χρόνια και δεν φαίνεται να έχει υποστεί την ανάλογη φθορά της εξουσίας, παρ’ ότι τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου δεν τα έχει αγγίξει και αντίθετα προσπαθεί να τα κρύψει μέσα από έργα αναπλάσεων και με διάφορες γιορτές, όπως τα καρναβάλια και η Λευκή Νύχτα.
Στ.Μ.