Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 19:25

"Σκάνδαλο των σκανδάλων" το ξεπούλημα των δικτύων της ΔΕΗ

"Σκάνδαλο των σκανδάλων" το ξεπούλημα των δικτύων της ΔΕΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ"
«Σκάνδαλο των σκανδάλων» αποτελεί το ξεπούλημα του δικτύου της ΔΕΗ, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την πώληση ολόκληρου του ομίλου στη συνέχεια. Αυτό τονίστηκε στη σχετικά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από τα…

…γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα, μετά την οποία έγινε και πορεία. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας, ενώ συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ, όπως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, που κάλεσε όλη την κοινωνία να αντιδράσει για να μην περάσει το νομοσχέδιο πώλησης των δικτύων της ΔΕΗ, το οποίο συζητείται στη Βουλή την Τρίτη και την Τετάρτη. Όπως τόνισε επίσης ο βουλευτής, ο έλεγχος της ενέργειας, που επιτυγχάνεται με την πώληση των δικτύων, είναι το πρώτο μέτρο που εφαρμόζεται σε κάθε χώρα που βρίσκεται υπό κατοχή. Αυτό είπε ότι έκαναν και οι Αμερικανοί στη Γιουγκοσλαβία.
Στη συγκέντρωση μίλησαν και εργαζόμενοι αλλά και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, που υπογράμμισαν ότι η Επιχείρηση και τα δίκτυά της είναι δημόσια περιουσία, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσουν σε ιδιώτες και αν συμβεί αυτό τότε η ηλεκτρική ενέργεια θα ακριβύνει και θα την αποστερηθούν τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας. Επίσης τόνισαν ότι για τη δημιουργία της περιουσίας της ΔΕΗ έχουν πέσει νεκροί εκατοντάδες εργαζόμενοι, τη μνήμη των οποίων πρέπει να τιμήσουν οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης, μην επιτρέποντας το ξεπούλημά της.
Μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση μίλησαν ο Ηλίας Μαυρέας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Κώστας Αλεξίου από τους συνταξιούχους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Περικλής Παπαδόπουλος από τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Νίκος Πατσαρίνος από την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, ο Κυριάκος Αναγνωστόπουλος από τους συνταξιούχους της ΔΕΗ Μεσσηνίας, ο Κώστας Σαρδέλης από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο Σταμάτης Καλκαβούρας από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Μεσσηνίας και ο Μπάμπης Σταθόπουλος, επίσης από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Μεσσηνία.
Στ.Μ.