Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 15:05

Μόνος υποψήφιος πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας ο Κώστας Μαργέλης

Μόνος υποψήφιος πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας ο Κώστας Μαργέλης

ΞΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ
Πάλι μόνος του θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ο Κώστας Μαργέλης. Οι εκλογές θα γίνουν στις 23 Φλεβάρη και για το δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο υποβλήθηκαν 19 υποψηφιότητες…

Οι 19 υποψήφιοι είναι οι: Χαράλαμπος Φ. Αβραμίδης, Θεοδούλη-Ελένη Δ. Αδαμοπούλου, Μαρία Ν. Βεργινάδη, Λευκοθέα Μ. Γιαλβαλη, Αικατερίνη Β. Δημαρέση, Δημήτριος Θ. Δρακόπουλος, Όλγα Π. Θεοδώρου, Δημήτριος Β. Καούνης, Παναγιώτα Π. Κουμάντου, Χρήστος Φ. Κουτσουρούπας, Σπυρίδων Β. Λαπιώτης, Αντώνιος Π. Μανιάτης, Δήμητρα Α. Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνος Γ. Μουζάκης, Φιλάνθη Δ. Νηφάκου, Περικλής Α. Ξηρογιαννης, Ηλίας Φ. Ξυδέας, Ευστάθιος Μ. Σταματόπουλος, Βασίλειος Χρ. Φωτεινάκης.
Όπως σημείωσε σε σημερινές δηλώσεις του ο Κώστας Μαργέλης, από τα δέκα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, υποψηφιότητα για το νέο έθεσαν τα οκτώ. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Βασίλης Δημαρέσης, που εκλέγεται ανελλιπώς από το 1986, θα είναι όμως υποψήφια η κόρη του, Αικατερίνη. Ο κ. Μαργέλης σημείωσε ότι πολλοί από τους υποψήφιους για το συμβούλιο είναι νέοι σε ηλικία δικηγόροι, σχολιάζοντας ιδιαίτερα θετικά τη διάθεση για συμμετοχή και προσφορά των νεότερων μελών του Συλλόγου.
Σε ό,τι αφορά τη δική του, μοναδική, υποψηφιότητα, ο Κώστας Μαργέλης δήλωσε: «Ευχαριστώ τους δικηγόρους Καλαμάτας για την εξαιρετική τιμή που μου κάνουν και για το προνόμιο που μου χορηγούν, να είμαι για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, πρωτόγνωρο γεγονός στη σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου μας.
Ταυτόχρονα, συναισθάνομαι και τη μεγάλη ευθύνη που έχω.
Διαβεβαιώνω τους συναδέλφους δικηγόρους ότι θα προσπαθώ, κάθε μέρα, να τιμώ την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου. Οι προσπάθειές μου θα συνεχιστούν αμείωτες, σε ρυθμό και ένταση, με όραμα και στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του δικηγόρου, αλλά και για την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο δικηγόρος στην Κοινωνία ως συλλειτουργός της δικαιοσύνης.
Οφείλω να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως τους εκλεκτούς συναδέλφους μου που είναι μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι με συνέδραμαν ουσιαστικά και αποφασιστικά στο έργο μου.
Οφείλω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον δικηγόρο Βασίλη Δημαρέση για την πολυετή προσφορά του στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων από το έτος 1986 μέχρι σήμερα, ο οποίος δεν θέλησε να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.
Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να έχω σημαία μου το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Όλοι μαζί, Πρόεδρος, Διοικητικοί Σύμβουλοι και Δικηγόροι θα διατηρήσουμε τη θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ως θεματοφύλακα της νομιμότητας, προασπιστή του δικαίου και προπύργιο έναντι κάθε εγχειρήματος υποβάθμισης του θεσμικού μας ρόλου».