Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 15:15

Νέα αναβολή για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας

ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…
Για τις 2 Απρίλη 2014 ανέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση του Δήμου Καλαμάτας για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η κατάργηση του οποίου αφενός θα σημάνει την απώλεια του σημαντικότερου εργαλείου για την οργανωμένη ανάπτυξη της περιοχής και αφετέρου θα επιφέρει μεταβολές στην αξία ακινήτων…

Ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ είχε την ευθύνη για τη διαδικασία εκπόνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, δεν είχε εκφράσει καμία σοβαρή ένσταση για όσα προέβλεπε το σχέδιο που ετοίμασαν οι μελετητές, μέχρι που άρχισαν οι αντιδράσεις από κατοίκους διαφόρων περιοχών που θεωρούν ότι βλάπτονται τα συμφέροντά τους. Τότε η δημοτική αρχή αποφάσισε να προσφύγει στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να ελεγχθεί το σύννομο της διαδικασίας εκπόνησης του ΓΠΣ, παρότι υπεύθυνος για αυτή τη διαδικασία ήταν ο ίδιος ο Δήμος…! Ακολούθως υποβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του ΓΠΣ, η συζήτηση της οποίας έχει ήδη αναβληθεί μία φορά. Η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για αύριο, Τετάρτη, ωστόσο δόθηκε νέα αναβολή για τις 2 Απρίλη.
Αιτήσεις ακύρωσης του ΓΠΣ έχουν υποβάλει και ιδιώτες από διάφορες περιοχές, οι οποίες επίσης αναβάλλονται για τις 2 Απρίλη.
Στ.Μ.