Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 10:56

Προχωρημένες συζητήσεις του «Δικτύου» με τον Μανώλη Μάκαρη για το Δήμο Καλαμάτας

Προχωρημένες συζητήσεις του «Δικτύου» με τον Μανώλη Μάκαρη για το Δήμο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ
Καθυστερημένα αλλά αρχίζει να ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για τις εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας, μετά τα σημερινά δημοσιεύματα του «Θάρρους» και της «Ελευθερίας», για τις συζητήσεις που κάνει το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», το οποίο στηρίζεται και από το ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μανώλη Μάκαρη, καρδιολόγο, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας και παρολίγον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. το 2012…

Η σύνδεση του Μανώλη Μάκαρη με τη Νέα Δημοκρατία διακόπηκε αμέσως μόλις η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε να εφαρμόζει με αυστηρότητα και ευλάβεια το μνημόνιο, διαγράφοντας τις μέχρι τότε διακηρύξεις του προέδρου της Ν.Δ. Μάλιστα ο Μανώλης Μάκαρης δημόσια υπογραμμίζει τις καταστροφικές για την κοινωνία συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, τουλάχιστον στον τομέα της δημόσιας υγείας, είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Καλαμάτας και συμμετέχει σε κινητοποιήσεις.
Το σημαντικό όμως με τον Μανώλη Μάκαρη, σε ό,τι αφορά το «Δίκτυο», δεν είναι μόνο η κοινωνική και αντιμνημονιακή δράση του αλλά και το ότι πρόκειται για υποψηφιότητα που με προϋποθέσεις θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσα την, για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Δήμο, υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα.
Επισημαίνεται ότι το «Δίκτυο» δεν είναι δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ όπως και από ανθρώπους ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού χώρου.
Επιτροπή που εκπροσωπεί το «Δίκτυο» έχει ήδη συζητήσει με τον Μανώλη Μάκαρη και φαίνεται ότι υπάρχει κοινή θέση σε πολλά σημεία. Το θέμα τώρα θα εξεταστεί από τη γραμματεία του «Δικτύου», η οποία και θα αξιολογήσει κατά πόσο η ενδεχόμενη συνεργασία ανταποκρίνεται στις αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα η Γενική Συνέλευση της κίνησης, για την επιδίωξη συνεργασιών, επάνω όμως σε ένα καθαρό κοινωνικό πλαίσιο αντίθετο με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι τώρα.
Σημειώνεται ότι πριν από την περίπτωση του Μανώλη Μάκαρη, το «Δίκτυο» ανέμενε τις εξελίξεις με τον Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος ωστόσο για σειρά λόγων φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μην επιστρέψει στο Δήμο.
Εάν η συνεργασία «Δικτύου» - Μανώλη Μάκαρη οριστικοποιηθεί, θα μένει να δούμε τι θα κάνουν τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ αυτοδιοικητικά πρόσωπα, που μπορούν να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο. Ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, θα κατέβει στο Δήμο Καλαμάτας με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κουφαλάκο, ενώ έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Ελληνικής Δράσης για το Δήμο Καλαμάτας με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Δημητρούλια.
Στ.Μ.