Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 22:02

Εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στην Καλαμάτα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Μάρτη

Αντώνης Αντωνάκος, Παναγιώτης Αλευράς, Νικολίνα Λέκκα Αντώνης Αντωνάκος, Παναγιώτης Αλευράς, Νικολίνα Λέκκα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Επαφές με συνδικαλιστές και δημοσίους υπαλλήλους είχε σήμερα στην Καλαμάτα ο Αντώνης Αντωνάκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, για τις αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνονται για…

…τον Μάρτη, ενάντια στη διαθεσιμότητα, την κατάργηση και τη διάλυση δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών.
Ο Αντώνης Αντωνάκος με τη Νικολίνα Λέκκα επισκέφθηκαν και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, ο οποίος εναντιώθηκε στα μέτρα της διαθεσιμότητας και συρρίκνωσης των Υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας, «ο κ. Αντωνάκος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Νομό μας σχετικά με την επερχόμενη απεργία της 13ης και 14ης Μαρτίου, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και για τα αιτήματα της απεργίας.
O κ. Αλευράς ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι πραγματικά δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία χρόνια με τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Επιπλέον επεσήμανε τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Μεσσηνίας, ιδιαίτερα σε εξειδικευμένες ειδικότητες Μηχανικών, Γεωπόνων, Κτηνιάτρων κ.λ.π. και υπογράμμισε ότι θεωρεί αδιανόητο να απειλούνται οι υφιστάμενοι υπάλληλοι με το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Τόνισε δε ότι για να αποδώσει καλύτερα ο υπάλληλος χρειάζεται, εκτός των άλλων, εργασιακή ηρεμία και όχι ανασφάλεια για το μέλλον του».