Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 21:32

Μειώθηκε κατά 50% το τέλος επανασύνδεσης υδρομέτρου από τη ΔΕΥΑΚ

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Ποσό 21 ευρώ, αντί 43, θα πληρώνουν στο εξής όσοι η ΔΕΥΑΚ τους έχει κόψει το νερό και χρειάζεται να κάνουν επανασύνδεση υδρομέτρου. Η μείωση του τέλους επανασύνδεσης κρίθηκε αναγκαία, διότι για να φτάσει κάποιος στο σημείο να αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς και να…

…προκαλέσει την αποσύνδεση του υδρομέτρου και τη διακοπή της υδροδότησης σημαίνει ότι δεν έχει χρήματα, άρα θα δυσκολευτεί να βρει ένα σχετικά υψηλό ποσό για την επανασύνδεση.
Πάντως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Καραγιάννης, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα οι διακοπές της υδροδότησης λόγω απλήρωτων λογαριασμών δεν έχουν σημειώσει ιδιαίτερη αύξηση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΕΥΑΚ, το νερό κόβεται σε όποιον οφείλει ποσό άνω των 150 ευρώ, στην πράξη όμως η διακοπή της υδροδότησης γίνεται για οφειλές από 500 ευρώ και άνω και μάλιστα ύστερα από επανειλημμένες ειδοποιήσεις.
Ο κ. Καραγιάννης δήλωσε στο «KalamataJournal» ότι είναι υψηλό το ποσοστό των καταναλωτών που οφείλουν στη ΔΕΥΑΚ από απλήρωτους λογαριασμούς. Πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές αυτοί έχουν προβεί σε ρύθμιση της οφειλής τους, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η ρύθμιση παραβιάζεται από τους ίδιους και δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.
Στ.Μ.