Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 14:32

Δεκαετή δράση είχε η πολυμελής οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και εξαρθρώθηκε πλήρως

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ 80 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ
Επί μια δεκαετία, περίπου, διακινούσε και εμπορευόταν ναρκωτικά, κυρίως χασίς και κοκαΐνη, στη Μεσσηνία και όχι μόνο, η πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πλήρως. Έχουν συλληφθεί και τα…

…12 ενεργά μέλη της οργάνωσης, έξι ακόμη κατηγορούμενοι έχουν επίσης συλληφθεί, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 80 κατηγορούμενους!...
Νωρίτερα ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργακόπουλος και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, Αναστάσιος Δεληγιάννης, έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη σοβαρή υπόθεση και την επιτυχία της αστυνομίας. Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι από τη μια τα «φτωχά» ευρήματα από τις έρευνες σε σπίτια, αποθήκες κ.ά. και από την άλλη η πολύ μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.
Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, η εγκληματική οργάνωση προμηθευόταν τα ναρκωτικά από την Αθήνα και τα πωλούσε σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, στη Μεσσήνη, την Καλαμάτα, την Ανάληψη, το Πεταλίδι, την Πύλο, τους Γαργαλιάνους, αλλά και στην Τρίπολη της Αρκαδίας, τον Πύργο της Ηλείας και σε άλλες γειτονικές περιοχές.
Η εγκληματική οργάνωση διέθετε και «αποθηκάριους», δύο από τους συλληφθέντες φαίνεται ότι είχαν αναλάβει αυτό το ρόλο, ενώ για «βιτρίνα» προκειμένου να νομιμοποιεί η οργάνωση τα έσοδα από τη δραστηριότητά της χρησιμοποιούνταν δύο μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μεσσήνη.
Μεταξύ των συλληφθέντων και των ενεργών μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας εν ενεργεία λιμενικός, ένας απόστρατος αστυνομικός και ένας έγκλειστος στις φυλακές του Ναυπλίου για υπόθεση ληστείας.
Πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν από την Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ο αστυνομικός διευθυντής σημείωσε ακόμη ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι συλληφθέντες αντί για χρήματα για τα ναρκωτικά που πωλούσαν έπαιρναν αντικείμενα αξίας όπως λίρες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις plasma κ.ά.
Επίσης είπε ότι τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δράση τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες της αστυνομίας, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών τρίτων χωρών. Επιπλέον δε σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσυνεννοημένο κώδικα.
Ωστόσο η αστυνομία εξάρθρωσε την οργάνωση με συστηματική και πολύμηνη έρευνα, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Στην επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Πύλου, Μεσσήνης και Γαργαλιάνων, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης, Ναυπλίου και Σπάρτης, καθώς και αστυνομικοί των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, αλλά και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: "1.210 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 4,6 γραμμάρια κοκαΐνης, τρία περίστροφα, τρία κυνηγετικά όπλα, αεροβόλο όπλο, στιλέτο, 17 φυσίγγια, 281 εκατοστά φυτίλι, 15.860 γραμμάρια πυρίτιδας, δύο πυροκροτητές, δύο φωτοβολίες, 1.795 ευρώ, έξι ζυγαριές ακριβείας, 31 κινητά τηλέφωνα, πέντε αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μία τηλεόραση".
Οι συλληφθέντες οδηγούνται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα Καλαμάτας για τα περαιτέρω, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν εμπλοκή και συμμετοχή περισσότερων ατόμων και την ενδεχόμενη διασύνδεση της εγκληματικής οργάνωσης με άλλες ομάδες.
Στ.Μ.