Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 13:26

Καλύτερα εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ παρά ο σημερινός ερειπιώνας, λέει ο δήμαρχος

Καλύτερα εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ παρά ο σημερινός ερειπιώνας, λέει ο δήμαρχος

ΚΤΗΡΙΟ ΑΛΕΙΦΕΡΗ 
Από το να παραμένει ένας επικίνδυνος «ερειπιώνας» στο κέντρο της πόλης, καλύτερα να το εκποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Ο λόγος για το διατηρητέο κτήριο Αλειφέρη και την…

…τοποθέτηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, απέναντι στην πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρου Μπρεδήμα, για την εξαγορά του ακινήτου από το Δήμο με δανεισμό.
Το συγκεκριμένο κτήριο θα εκποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, με ηλεκτρονική δημοπρασία, μέσα στο Μάρτιο και ο Θόδωρος Μπρεδήμας πρότεινε στο δήμαρχο, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να παρέμβει ο Δήμος στο ΤΑΙΠΕΔ ώστε να αναβληθεί η δημοπρασία και μελλοντικά, εάν δεν καταστεί εφικτή η παραχώρηση του κτηρίου στο Δήμο, τότε ο Δήμος να το αγοράσει με δανεισμό. Ο κ. Μπρεδήμας τόνισε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό ακίνητο, σε καίριο σημείο της πόλης, που αν περάσει στην κατοχή ιδιώτη τότε ενδεχομένως αξιοποιηθεί για χρήσεις οι οποίες δεν είναι επιθυμητές από το Δήμο για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο δήμαρχος, κ. Νίκας, απάντησε ότι και ο ίδιος επιθυμεί το κτήριο να ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου, τόνισε όμως ότι παρά τις πολύχρονες προσπάθειες που έχουν γίνει για το σκοπό αυτό, τούτο δεν κατέστη δυνατό. Σχολίασε επίσης ότι το κτήριο βγαίνει στη δημοπρασία με ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ αλλά η αξία του θα φτάσει τα 4.000.000 ευρώ και επιπλέον θα χρειαστεί άλλα 3.000.000 για την επισκευή. Τόνισε λοιπόν ο δήμαρχος ότι ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει 7.000.000 ευρώ δάνειο για το κτήριο Αλειφέρη, άρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλη λύση πέρα από την εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ, διαφορετικά αυτό θα παραμείνει στην επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Στ.Μ.