Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 20:57

Ως ανεξάρτητη, αντιμνημονιακή, αυτοδιοικητική παρουσιάζεται η νέα κίνηση για το Δήμο

Ιωάννης Χανδρινός, Αγγελική Τσικρικού, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Χρύσα Καρμίρη και Σωτήρης Λαμπρόπουλος Ιωάννης Χανδρινός, Αγγελική Τσικρικού, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Χρύσα Καρμίρη και Σωτήρης Λαμπρόπουλος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Και επίσημα, με συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε σήμερα η ίδρυση της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών για το Δήμο Καλαμάτας. Ο εκπρόσωπος της Κίνησης, Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε ότι το νέο σχήμα θα κατέβει οπωσδήποτε στις εκλογές, πιθανόν με τον ίδιο επικεφαλής, με πρόγραμμα αυτοδιοικητικό και ενάντια…

… στη μνημονιακή αυτοδιοίκηση, στην οποία ενέταξε τη σημερινή δημοτική αρχή του Παναγιώτη Νίκα.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, πλαισιωμένος από τον Ιωάννη Χανδρινό, την Αγγελική Τσικρικού, τη Χρύσα Καρμίρη και τον Σωτήρη Λαμπρόπουλο, σημείωσε ότι η Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών έχει ξεκινήσει τη διαβούλευση για την οριστικοποίηση του προγράμματός της και την κατάρτιση του εκλογικού συνδυασμού. Τόνισε ότι τα μέλη της Κίνησης ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία για να υπηρετήσουν το όραμα που έχουν για το Δήμο Καλαμάτας και επειδή δεν τους εκφράζει η σημερινή δημοτική αρχή, την οποία περιέγραψε ως μνημονιακή, αναποτελεσματική και άδικη για τους δημότες. Χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Αντωνόπουλος είπε ότι η δημοτική αρχή έχει μηδενικές επιδόσεις στην υλοποίηση έργων από το λεγόμενο Ταμείο Μολυβιάτη ή από το Leader, ενώ για το ΕΣΠΑ υποστήριξε ότι αντί να γίνουν έργα υποδομής γίνονται τσιμεντοαναπλάσεις, σχολιάζοντας ότι όσες περισσότερες αναπλάσεις κάνει ένας δήμαρχος τόσο περισσότερο αποτυχημένος είναι. Επιπλέον χαρακτήρισε τον δήμαρχο ως αλαζόνα τόσο απέναντι στους δημότες όσο απέναντι και στους συναδέλφους του της αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι αντιπαρατίθεται σκόπιμα με την Περιφέρεια.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε τις διαδικασίες που ακολουθούσε το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» εν όψει των ερχόμενων εκλογών και δήλωσε ότι οι θέσεις αυτής της κίνησης, όσον αφορά την αυτοδιοίκηση, τον καλύπτουν 100%. Πρόσθεσε όμως ότι σταμάτησε να ασχολείται όταν με κλειστές διαδικασίες επιλέχτηκε ο επικεφαλής της Κίνησης, Μανώλης Μάκαρης. Μίλησε χαρακτηριστικά για «στημένους υποψηφίους» και «για υποψηφίους που επιλέγονται σε κάποια γραφεία», υπογραμμίζοντας ότι οι δημότες έχουν απογοητευτεί από τέτοιες διαδικασίες.
Ακόμη ο Μιχάλης Αντωνόπουλος είπε ότι αναμένει από πρόσωπα και φορείς να πλαισιώσουν την Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών για το Δήμο Καλαμάτας, τόνισε όμως ότι τα άτομα που θα στηρίξουν την κίνηση θα παρουσιαστούν την κατάλληλη στιγμή, όταν δηλαδή γίνουν ανάλογες παρουσιάσεις και από τους υπόλοιπους συνδυασμούς.
Τέλος τόνισε ότι ο συνδυασμός δεν θέλει τη στήριξη κανενός κόμματος αλλά και ότι ο ίδιος ο κόσμος δεν θέλει τους συνδυασμούς που στηρίζονται από κόμματα, γι’ αυτό και, όπως υποστήριξε, υποψήφιοι από το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Νίκα δεν θέλουν να είναι και πάλι υποψήφιοι μαζί του.
Στ.Μ.