Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 22:19

Κουτσούμπας: Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύουν το λαό, τον θέλουν χειροπόδαρα στα δεσμά της Ε.Ε.

Κουτσούμπας: Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύουν το λαό, τον θέλουν χειροπόδαρα στα δεσμά της Ε.Ε.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις διπλές εκλογές του Μάη, ώστε να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και να επιβληθούν μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, απεύθυνε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που το βράδυ μίλησε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Α. Κουμουνδούρος»…

(φωτογραφίες)

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για όλα τα θέματα αλλά αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν τη Μεσσηνία, όπως την τουριστική επιχείρηση Costa Navarino, την καπνοβιομηχανία Καρέλια, το νοσοκομείο και την υγεία, τους αγρότες και το ελαιόλαδο, το νατοϊκό αεροδρόμιο στη Μεσσήνη.
Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ υπογράμμισε στην ομιλία του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «από γεννησιμιού της» μια ένωση των μονοπωλίων και του κεφαλαίου που σκοπό έχει να υπηρετήσει τα καπιταλιστικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των λαών και των εργαζομένων. Υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει και ζήτησε την αποδέσμευση της χώρας μας από αυτήν, με λαϊκή εξουσία όμως και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Τόνισε δε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύουν το λαό όταν λένε ότι είτε τα πράγματα θα φτιάξουν είτε η Ε.Ε. θα αλλάξει και τελικά θέλουν τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα στα δεσμά της. Έθεσε μάλιστα το ερώτημα, ποιον έχει ωφελήσει τόσα χρόνια η Ε.Ε., τους εργαζόμενους και τους λαούς ή τα μονοπώλια;
Όπως πρόσθεσε, η αποδέσμευση από την Ε.Ε. χωρίς λαϊκή εξουσία θα εξυπηρετήσει και πάλι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων και έφερε ως παράδειγμα την Ουκρανία, που ούτε στην Ε.Ε. είναι ούτε και στην ευρωζώνη, ωστόσο ο λαός της αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.
Για την Ουκρανία έκανε μεγάλη αναφορά και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι πρόκειται για μια χώρα ενεργειακό κόμβο, όπως επιθυμεί να γίνει και η Ελλάδα. Τόνισε όμως ότι ο λαός της Ουκρανίας, παρότι η χώρα αποτελεί ενεργειακό κόμβο, ζει στη φτώχια και την ανέχεια και αντίθετα κερδίζει το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, θα γίνει και στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι μέσα στον καπιταλισμό η γεωστρατηγική θέση μιας χώρας από ευλογία γίνεται κατάρα.
Ακόμη ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί βαθύτερα στην κρίση της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι στον καπιταλισμό οι κρίσεις πάνε μαζί με τους πολέμους.
Ο γ. γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε για το ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες και αυταπάτες στο λαό, σημειώνοντας ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση που επαγγέλλεται, ουσιαστικά ακολουθεί τον ίδιο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που στηρίζεται στα ερείπια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι αυτές γίνονται με σκοπό να στηριχθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων, τονίζοντας ότι προφανώς η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων αλλά των μεγάλων επιχειρήσεων.
Σχετικά με τα θέματα της Μεσσηνίας, ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για το υψηλό ποσοστό της ανεργίας στην περιοχή μας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση λένε ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με την τουριστική ανάπτυξη. Σχολίασε όμως ότι στην περιοχή μας λειτουργεί μια μεγάλη τουριστική μονάδα, η Costa Navarino, που ούτε την ανεργία έχει αναχαιτίσει ούτε απευθύνεται στη λαϊκή οικογένεια, η οποία ούτε έξω από τις εγκαταστάσεις της δεν μπορεί να περάσει.
Για την καπνοβιομηχανία Καρέλια είπε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει επιλεκτική κριτική απέναντι σε βιομηχανίες αλλά σχολιάζει συνολικά το σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στις βιομηχανίες να «αυγατίζουν» τα κέρδη τους, ακόμη και σε περιόδους κρίσης και παρόλα αυτά να περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι και η καπνοβιομηχανία Καρέλια έχει τεράστια κέρδη και εκμεταλλεύεται τους εργαζομένους της. Για το Νοσοκομείο και την υγεία είπε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, κάτι που έχει τραγικές επιπτώσεις. Μίλησε επίσης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αγροτικά μπλόκα της Μεσσηνίας, σημειώνοντας ότι οι αγρότες της περιοχής δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν συνεχώς υποχωρήσεις για τα μονοπώλια, ενώ, αναφερόμενος στην ελαιοκαλλιέργεια και το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας, τόνισε ότι φέτος η παραγωγή ήταν ιδιαίτερα μειωμένη, κάτι που υποστήριξε ότι οφείλεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σκοπό έχει το πέρασμα της αγροτικής γης στα μονοπώλια. Τέλος, σε ό,τι αφορά το στρατιωτικό αεροδρόμιο, είπε ότι αυτό είναι ενταγμένο στους αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς, ότι εκπαιδεύονται σε αυτό πιλότοι ξένων πολεμικών αεροποριών και ότι πρόκειται να αποτελέσει βάση μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών των αμερικανο-νατοϊκών.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους στις ευρωεκλογές να ρίξουν τα ψηφοδέλτια με το σφυροδρέπανο και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των αγώνων. Όπως υπογράμμισε, το ΚΚΕ ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του, ποτέ δεν χάιδεψε αυτιά, ποτέ δεν κολάκεψε, πάντα έλεγε και πάντα λέει στους εργαζόμενους να παλέψουν για να ανοίξουν το δρόμο για τη ζωή και τα παιδιά τους. Αυτό κάνει και τώρα το ΚΚΕ, με την εγγύηση ότι θα συνεχίσει να παλεύει με πίστη στην υπόθεση της εργατικής λαϊκής εξουσίας.
Σταύρος Μαρτίνος