Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 21:56

Ο Μ. Μάκαρης υποσχέθηκε ένα νέο Δήμο Καλαμάτας με δημοκρατία και αλληλέγγυο

Ο Μ. Μάκαρης υποσχέθηκε ένα νέο Δήμο Καλαμάτας με δημοκρατία και αλληλέγγυο

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
Δεν παρουσίασε ονόματα υποψηφίων ο Μανώλης Μάκαρης, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με συνδυασμό που στηρίζεται από συνεργαζόμενες δυνάμεις. Παρουσίασε όμως το πολιτικό πλαίσιο της κίνησης που ηγείται, το οποίο υπογράμμισε ότι σκοπό έχει να υπερασπιστεί την αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία, τη συμμετοχικότητα και την κοινωνία απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές του μνημονίου…

Ο Μανώλης Μάκαρης, πλαισιωμένος από τον προκάτοχό του υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας», Σταμάτη Μπεχράκη, παρουσίασε το πολιτικό πλαίσιο της διευρυμένης πλέον δημοτικής κίνησης στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, παρουσία φίλων του συνδυασμού, ενώ στο πλάι του ήταν οι εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των Οικολόγων Πράσινων, Θεόδωρος Τζανετάκης και Νικόλαος Σαράντης, καθώς και η εκπρόσωπος του «Δικτύου», Μαρία Βεργινάδη.
Ο Μανώλης Μάκαρης, ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις κοινωνικές κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχε και που είναι εκείνες στις οποίες στηρίχθηκε η σχέση που χτίζεται με όσους υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του. Είπε ότι πρόκειται για κοινωνικούς αγώνες ενάντια στις πολιτικές που έχουν φέρει σε δεινή θέση την κοινωνία και έχουν αφαιρέσει κοινωνικές κατακτήσεις και εργατικά δικαιώματα.
Μίλησε για τη σχέση του με τη Μεσσηνία, που ξεκίνησε από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον τομέα της ιατρικής επιστήμης αλλά και για το δεσμό του με την αυτοδιοίκηση, την οποία έχει υπηρετήσει ως αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων στο Δήμο Παλλήνης.
Ο Μανώλης Μάκαρης είπε ότι είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, όπως ανεξάρτητος είναι και ο συνδυασμός του, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι και ουδέτερος απέναντι στα προβλήματα αλλά και απέναντι στις πολιτικές που επιβάλλει το κράτος σε βάρος των πολιτών. Πήρε ξεκάθαρα αντιμνημονιακή θέση, ενώ για τη σημερινή δημοτική αρχή Καλαμάτας, την οποία δεν κατονόμασε, είπε ότι εφάρμοσε με πλήρη πειθαρχία τις μνημονιακές πολιτικές.
Για τη δημοτική αρχή είπε επίσης ότι το μόνο που έχει να επιδείξει είναι έργα βιτρίνας, ενώ για το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, αν και απέφυγε να αναφερθεί απ’ ευθείας στο πρόσωπό του, μίλησε για την παρωχημένη και αναποτελεσματική πολιτική του ενός ανδρός αρχή.
Ο Μανώλης Μάκαρης δεσμεύτηκε για λειτουργία του Δήμου σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι πρώτος στόχος είναι η επιβίωση της αυτοδιοίκησης και αμέσως επόμενος ο επαναπροσδιορισμός της, έτσι ώστε να επανέλθει η δημοκρατία, η συμμετοχικότητα, ο κοινωνικός έλεγχος.
Ακόμη, ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι στο συνδυασμό του συμμετέχουν πρόσωπα από όλους, σχεδόν, τους πολιτικούς χώρους, από όλες τις ηλικίες, τα επαγγέλματα και τις επιστήμες, ενώ απεύθυνε κάλεσμα ακόμη μεγαλύτερης υποστήριξης αυτής της προσπάθειας για την ανατροπή της κατεστημένης κατάστασης στο Δήμο Καλαμάτας.
Η παρουσίαση των υποψηφίων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σε εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης, το οποίο όμως θα μπει, κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, σε διαβούλευση, ώστε να γίνουν, αν χρειάζεται, προσθήκες και διορθώσεις.
Στ.Μ.