Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 01:17

Με ποιους όρους θα στηρίξει το ΕΠΑΜ Καλαμάτας τον υποψήφιο δήμαρχο και περιφερειάρχη

Έλενα Μπουρολιά, Χρήστος Μπουκάρας, Δημήτρης Καθάρειος, Γιάννης Μαγγανάς και Γιώτα Παπανικολοπούλου Έλενα Μπουρολιά, Χρήστος Μπουκάρας, Δημήτρης Καθάρειος, Γιάννης Μαγγανάς και Γιώτα Παπανικολοπούλου

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ
Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν την ψήφο τους, ξεκαθάρισαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Πυρήνα Καλαμάτας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), επικεφαλής του οποίου είναι ο Καλαματιανός Δημήτρης Καζάκης. Όπως τόνισαν, θα στηρίξουν εκείνον τον υποψήφιο που θα δεσμευτεί ότι θα αγωνιστεί για πέντε συγκεκριμένα Προτάγματα…

Στη συνέντευξη, που δόθηκε στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX», ο Γιάννης Μαγγανάς παρουσίασε τη διακήρυξη του Πυρήνα Καλαμάτας του ΕΠΑΜ για τις δημοτικές εκλογές, ενώ ο συντονιστής του Πυρήνα, Δημήτρης Καθάριος παρουσίασε τις «15 λαϊκές εντολές» του ΕΠΑΜ για την πολιτική αξιοπρέπεια των δημάρχων και των δημοτικών αρχών.
Ο Γιάννης Μαγγανάς σημείωσε ότι οι υποστηριχτές του ΕΠΑΜ τελευταία και εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών δέχονται μια επίθεση φιλίας, ακόμη και για κοινή κάθοδο, από κομματικές δυνάμεις με πολλαπλάσια εκλογική δύναμη, που διεκδικούν ακόμη και να γίνουν κυβέρνηση. Όπως τόνισε, αυτό δείχνει ότι το ΕΠΑΜ έχει κερδίσει την εκτίμηση άλλων δυνάμεων για τις κρυστάλλινες θέσεις και την αγωνιστικότητά του. Υπογράμμισε όμως ότι το ΕΠΑΜ μπορεί να συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις μόνο σε ένα πλαίσιο αρχών που θα υπηρετούν τα εξής πέντε Προτάγματα: Διαγραφή χρεών, ακύρωση μνημονίων, εθνικό νόμισμα, τιμωρία ενόχων και νέο σύνταγμα. Επιπλέον ο Γιάννης Μαγγανάς σημείωσε ότι όσοι επιθυμούν στήριξη από το ΕΠΑΜ σε τοπικό επίπεδο, θα πρέπει να δεσμευτούν ότι εφόσον κερδίσουν δεν θα επιτρέψουν να γίνει καμία ιδιωτικοποίηση στο Δήμο ή στην Περιφέρεια, θα συγκρουστούν με τις τράπεζες και δεν θα επιτρέψουν να γίνει κανένας πλειστηριασμός, θα μειώσουν τα δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους και θα τα αυξήσουν για τις τράπεζες και τις ξένες αλυσίδες καταστημάτων, θα προωθήσουν τη συμμετοχή του κόσμου και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μέσα από δημοψηφίσματα.
Η διακήρυξη του Πυρήνα Καλαμάτας για τις εκλογές του Μάη βρίσκεται σε συνημμένο αρχείο μετά το τέλος του κείμενου.
Ο Δημήτρης Καθάρειος από την πλευρά του τόνισε ότι εκείνος που θα εκλεγεί δήμαρχος πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται στο επάγγελμά του, πρέπει να αρνηθεί να εισπράττει το μισθό του δημάρχου, το ίδιο και οι αντιδήμαρχοι όπως και οι άλλοι μισθοδοτούμενοι αιρετοί. Επίσης είπε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιάζουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και δέκα χρόνια μετά την αποχώρησή τους από το Δήμο να δημοσιοποιούν τις αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση. Ακόμη ο κ. Καθάρειος τόνισε ότι οι Δήμοι πρέπει να διοικούνται από το επιστημονικό προσωπικό τους και όχι από τους αιρετούς, ότι οι δημότες τα αιτήματά τους δεν θα τα υποβάλουν στο δήμαρχο αλλά στις υπηρεσίες, ότι ο δήμαρχος δεν θα δέχεται δημότες χωρίς να καταγράφεται η επίσκεψη και χωρίς να δημοσιοποιείται το περιεχόμενό της.
Το σύνολο των «15 λαϊκών εντολών» του ΕΠΑΜ για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση περιέχονται σε αρχείο μετά το τέλος του κειμένου.
Πάντως, αυτό που τόνισε κλείνοντας ο κ. Καθάρειος είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το έλλειμμα ηθικής, κάτι που θα εκλείψει με τις προτάσεις και τις θέσεις του ΕΠΑΜ.
Στ.Μ.