Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 15:22

Διασάκος και Οικονομάκος για το «ξεπούλημα» της Δυτικής παραλίας

ΓΟΥΛΙΜΙΔΕΣ - ΚΟΡΔΙΑΣ
Να αποδοθεί στο Δήμο Καλαμάτας και εκείνος να τον αξιοποιήσει, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών, για την άθληση και την ψυχαγωγία των εργαζομένων. Αυτό ζητούν για τα 48 στρέμματα της Δυτικής παραλίας, που προορίζονται για πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας της Λαϊκής Συσπείρωσης,...

...Νίκος Διασάκος και Δημήτρης Οικονομάκος αντίστοιχα.
Σε κοινή τους δήλωση σημειώνουν σχετικά:
«Σχετικά με τον παραθαλάσσιο χώρο 48 στρεμμάτων στις Γουλιμίδες – Κορδίας, ο οποίος έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, και στα σενάρια που θέλουν να ξεπουλιέται, η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει τα παρακάτω:

  1. Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο χώρος πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο, ως περιουσία του λαού και να παραχωρηθεί στο δήμο Καλαμάτας, ο οποίος με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις θα τον διαθέτει ελεύθερα στο λαό της πόλης για άθληση και ψυχαγωγία.
  2. Η αξιοποίηση του χώρου να γίνει αποκλειστικά από το Δήμο Καλαμάτας χωρίς συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.
  3. Είχαμε αναδείξει πρώτοι το ζήτημα με ερώτηση που είχαμε καταθέσει τον Μάρτιο του 2012 στο δημοτικό συμβούλιο, με την οποία ζητούσαμε το κομμάτι του χώρου που βρίσκεται μεταξύ των αθλητικών εγκαταστάσεων Κορδία και του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής να καθαριστεί, να εξωραϊστεί και να δοθεί στο λαό σαν χώρος περιπάτου αναψυχής, αναβαθμίζοντας και την γύρω περιοχή. Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις του δημάρχου, ο χώρος παραμένει απροσπέλαστος από τα καλάμια και τους θάμνους και επικίνδυνος για τους περίοικους. Τον Αύγουστο του 2013 στον χώρο εκδηλώθηκε πυρκαγιά και χρειάστηκε η παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της».