Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 01:52

Θρίλερ τα μεσάνυχτα στο Πρωτοδικείο για τους συνδυασμούς στους Δήμους

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Αγωνία μέχρι τα μεσάνυχτα επικράτησε στο Πρωτοδικείο της Καλαμάτας, αφού οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μεσσήνης και Οιχαλίας προσήλθαν για να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους μόλις λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας…

Μέχρι τις 11.30 το βράδυ την υποψηφιότητά τους για το Δήμο Μεσσήνης είχαν καταθέσει ο Κώστας Αποστολόπουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Γιώργος Τσώνης. Έμεναν δηλαδή οι Στάθης Αναστασόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Κώστας Σπυρόπουλος. Εξαιτίας μάλιστα αυτής της καθυστέρησης, έδιναν και έπαιρναν τα σενάρια για το αν ο Κώστας Σπυρόπουλος αποσύρει τελικά την υποψηφιότητά του ακόμη, λόγω αδυναμίας συγκρότησης συνδυασμού και εάν ενταχθεί στο συνδυασμό του Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
Τελικά, λίγα λεπτά μετά τις 11.30 παρουσιάστηκε στο Πρωτοδικείο ο Κώστας Σπυρόπουλος με συνεργάτιδές του και κατέθεσε το συνδυασμό του, διαψεύδοντας τις φήμες για την απόσυρσή του.
Ακολούθησε η προσέλευση του Δημήτρη Σαμπαζιώτη και μετά του Στάθη Αναστασόπουλου.
Έτσι, λοιπόν, το Δήμο Μεσσήνης διεκδικούν στις εκλογές της 18ης Μάη οι Κώστας Αποστολόπουλος, Γιώργος Τσώνης, Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Στάθης Αναστασόπουλος.
Σε ό,τι αφορά το Δήμο Οιχαλίας, από πολύ νωρίς είχε καταθέσει το συνδυασμό του ο Κώστας Ρεϊντζόπουλος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ μέχρι τις δώδεκα παρά τέταρτο περίπου δεν είχε φανεί κανείς άλλος υποψήφιος. Μέχρι τότε είχαν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι οι Γιώτα Γεωργακοπούλου, Κώστας Δημητρακόπουλος, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Σακελλαριάδης και Αριστείδης Σταθόπουλος. Κυκλοφορούσαν ωστόσο σενάρια ότι ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος αποσύρθηκε ή και εντάχθηκε στο συνδυασμό του Αριστείδη Σταθόπουλου αλλά και ότι οι Κώστας Δημητρακόπουλος και Ηλίας Σακελλαριάδης συνενώθηκαν.
Τελικά λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους οι Γιώτα Γεωργακοπούλου και Κώστας Δημητρακόπουλος, ενώ λίγα λεπτά μετά εμφανίστηκαν και οι Αριστείδης Σταθόπουλος και Ηλίας Σακελλαριάδης για τους δικούς τους συνδυασμούς. Αποσύρθηκε δηλαδή μόνο ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, για τον οποίο οι πληροφορίες λένε ότι τον εγκατέλειψαν οι συνεργάτες του, που του ζητούσαν να συνεργαστεί με άλλους υποψήφιους δημάρχους.
Έτσι λοιπόν, υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Οιχαλίας είναι οι Κώστας Ρεϊντζόπουλος, Γιώτα Γεωργακοπούλου, Κώστας Δημητρακόπουλος,  Αριστείδης Σταθόπουλος και Ηλίας Σακελλαριάδης.
Από τους τελευταίους που κατέθεσαν το συνδυασμό τους ήταν ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Μπασάκος. Υποψήφιοι στο Δήμο θα είναι ακόμη ο Παναγιώτης Κουφαλάκος της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Γιάννης Μαραμπέας.
Επίσης αργά κατέθεσε το συνδυασμό του ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Νίκος Καραμπάτσος, ενώ νωρίτερα είχαν καταθέσει η Σοφία Αποστολοπούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης και ο Ηλίας Κανάκης.
Στο Δήμο Καλαμάτας από νωρίς είχαν καταθέσει τους συνδυασμούς τους ο Δημήτρης Οικονομάκος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο Θόδωρος Μπρεδήμας, ο Μανώλης Μάκαρης, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος και ο Γιώργος Δημητρούλιας.
Οι συνδυασμοί για το Δήμο Τριφυλίας κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο της Κυπαρισσίας.
Στ.Μ.