Δευτέρα, 05 Μαϊος 2014 14:22

Προγραμματική σύμβαση για τη βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου με 1.500.000 ευρώ

Ντίνα Νικολάκου, Πέτρος Τατούλης, Γιώργος Μπέζος Ντίνα Νικολάκου, Πέτρος Τατούλης, Γιώργος Μπέζος

ΤΑΤΟΥΛΗΣ-ΜΠΕΖΟΣ
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε το πρωί ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και υποψήφιος με τη «Νέα Πελοπόννησο», όπου και υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για τη βιοκληματική αναβάθμιση του νοσοκομείου με 1.500.000 ευρώ…

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα επιβλέπεται από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου, «το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης έχει ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και αφορά την συνολική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους του Νοσοκομείου με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη συζητήθηκε η πορεία των ενταγμένων έργων στο ΠΕΠ Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει απορροφήσει και είναι σε εξέλιξη από αυτό το πρόγραμμα τα κάτωθι ποσά:

  • 3.600.000 € για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
  • 2.900.000 € για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό
  • 1.600.000 € για δομές Α’θμιας Φροντίδας Υγείας (Κ.Υ. Αγ.Νικολάου, Πύλου, Μεσσήνης, Μελιγαλά και τα Π.Ι. Πεταλιδίου και Βλαχόπουλου)
  • 1.200.000 € για το Γ.Ν,-ΚΥ, Κυπαρισσίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες η σύμβαση για την κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου ενώ μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν οι εργασίες για την αναδιαρρύθμιση του Γ.Ν-Κ.Υ.Κυπαρισσίας και της κατασκευής των Π.Ι.Μεθώνης και Π.Ι. Βλαχόπουλο.
Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος εξέφρασε τις ευχαριστίες στον κ.Τατούλη για την ουσιαστική συνεργασία αλλά και για την αρωγή και στήριξη που προσέφερε στο Νοσοκομείο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Ο κ.Τατούλης με τη σειρά του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου, απονέμοντας στην Διοίκηση και στο προσωπικό τα εύσημα για την υλοποίηση όλων των σημαντικών βημάτων αναβάθμισης στη παροχή υπηρεσιών υγείας».