Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 15:14

Κάλεσμα στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην πλατεία της Καλαμάτας

Η Γιώτα Καλογεροπούλου με τον Νίκο Κουτουμάνο Η Γιώτα Καλογεροπούλου με τον Νίκο Κουτουμάνο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Για την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στην πλατεία της Καλαμάτας, την Παρασκευή το βράδυ, με τη Λουίζα Ράζου, τον Αντώνη Κατσά και τον Δημήτρη Οικονομάκο, προετοιμάζεται το ΚΚΕ. Σήμερα η Γιώτα Καλογεροπούλου κάλεσε όλο το λαό στη συγκέντρωση και τόνισε ότι…

…οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα περί ευρωμονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ στην Καλαμάτα η Γιώτα Καλογεροπούλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του Κόμματος, σημείωσε ότι η ομιλία θα γίνει στις οκτώ το βράδυ της Παρασκευή από τη Λουίζα Ράζου,  που είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, ενώ θα χαιρετήσουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Κατσάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος.
Η Γιώτα Καλογεροπούλου κάλεσε το λαό να καταδικάσει, με τη ψήφο του, τις πολιτικές που τον καταδικάζουν οριστικά σε ανέχεια, παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ίδια βασική στρατηγική με τη Ν.Δ., όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης, δεδομένου ότι είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το ΚΚΕ δεν ασκεί την ίδια κριτική στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η Ν.Δ. αποτελεί κόμμα του κεφαλαίου.
Στην τοποθέτησή της η Γιώτα Καλογερόπουλου σημείωσε: «Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται είναι αναγκαίο να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στην πολιτική που τον καταδικάζει να ζει μόνιμα στην ανεργία και στην φτώχεια. Πρέπει ο μεροκαματιάρης, ο άνεργος, ο φτωχός αγρότης και ΕΒΕ, ο συνταξιούχος και ο νέος άνθρωπος να αναλογιστούν πόσα πλήρωσαν αυτοί και οι οικογένειές τους όλα αυτά τα χρόνια στο όνομα της κρίσης για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για την ένταξη και την παραμονή στην ΕΕ.
Σ΄αυτές της εκλογές το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: Ή θα κυριαρχήσει το «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω» ή θα εκφραστεί γνήσια η αντίθεση στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις της. Θα δοθεί ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και προς όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Στο ερώτημα «γιατί ΚΚΕ» απαντάμε:

  • -Παλεύει καθημερινά για να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπάσει ο λαός μέτρα ανακούφισης, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται για τη χειραφέτησή του και καλεί στην πάλη για να φέρει πιο κοντά την προοπτική, για να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια.
  • -Δεν αποδέχεται τις δεσμεύσεις της ΕΕ, μάχεται με συνέπεια ενάντια στις αντιδραστικές της επιλογές για να εμποδίσει τα μέτρα και τις κατευθύνσεις της.
  • -Είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε το δρόμο στη λαϊκή ευημερία, με το λαό στην εξουσία.

ΚΚΕ γιατί:

  • -Είπε και λέει την αλήθεια.  Είναι αξιόπιστο και φερέγγυο.
  • -Προτείνει τη μόνη λύση που συμφέρει το λαό και τους νέους.
  • -Αγωνίζεται για να μη συμμετέχει η χώρα μας στις επεμβάσεις και τους πολέμους που εξαπολύουν κατά των λαών η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Για να προστατευτεί ο λαός και η χώρα. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία είναι δυστυχώς χειροπιαστό παράδειγμα γι΄ αυτό.

Να μην πέσει κανείς στις παγίδες περί μονοδρόμου της ΕΕ, ότι αυτή είναι που θα μας σώσει από την καταστροφή και όταν έρθει ανάκαμψη θα αποκατασταθούν οι αδικίες, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ. Η ΕΕ πρωτοστάτησε στην επιβολή της χρεοκοπίας του λαού. Η ανάκαμψη όταν και εφόσον έρθει, θα είναι αναιμική και προσωρινή και θα έχει ως προϋπόθεση τα πιο φτηνά χέρια και την αύξηση της εκμετάλλευσης. Η φοροεξόντωση, η ανεργία και τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζουν.
Είναι κοροϊδία, επίσης, αυτό που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η «ΕΕ μπορεί να αλλάξει και να γίνει υπέρ των λαών». Η ΕΕ όσο θα υπάρχει, μόνο χειρότερη θα γίνεται. Να μη τσιμπήσει ο λαός στα go Merkel από τα προεκλογικά μπαλκόνια. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του ήταν αποκαλυπτικός. «Η επαναφορά του 13 και 14 μισθού δεν είναι προτεραιότητα, δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους εργοδότες να κάνουν προσλήψεις, θα αρθούν οι αδικίες του μνημονίου και όχι το ίδιο το μνημόνιο, θα καταργηθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες». ΟΧΙ! Τα παραπάνω δεν τα είπε ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος βεβαίως τα λέει καθημερινα, αλλά ο Α. Τσίπρας.
Τέλος είναι επιτακτική ανάγκη να απομονωθεί και να καταδικαστεί η ναζιστική ΧΑ που έχει εγκληματική ιδεολογία και δράση. Να καταδικαστούν επίσης και αυτοί που τη χρησιμοποιούν ως μαστίγιο και φόβητρο ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Παρεμπιπτόντως ακόμα περιμένουμε τους υποψήφιους δημάρχους κ. Νίκα, Μάκαρη, Μπρεδήμα και Αντωνόπουλο να πάρουν θέση για τη θρασύδειλη καταστροφή των πανό του ΠΑΜΕ κα του ΜΑΣ από τα μέλη της ΧΑ».
Στ.Μ.