Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 23:06

Η πίτα της "Αλλαγής" με απολογισμό αλλά και σφοδρή κριτική

ΟΜΙΛΙΑ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΠΡΕΔΗΜΑ
Στο ξενοδοχείο «REX» έκοψε την πίτα του ο συνδυασμός της «Αλλαγής», που κατέχει τη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού, Θόδωρος Μπρεδήμας, έκανε τον απολογισμό της δράσης της παράταξης τον πρώτο χρόνο της θητείας της και απεύθυνε κάλεσμα στήριξης των προσπαθειών για την ανάδειξη των προβλημάτων και την διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπισής τους.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας δεν απέφυγε να ασκήσει και σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή και προσωπικά στο δήμαρχο για την πολιτική τους. Τους κάλεσε δε για μια ακόμη φορά να αναλογιστούν τα οικονομικά προβλήματα και να παραιτηθούν από τους μισθούς και τις αποζημιώσεις τους ή τουλάχιστον να μειώσουν τις απολαβές τους κατά 50%.
Η πίτα περιείχε τρία φλουριά, τα οποία έτυχαν στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, στο δημοτικό σύμβουλο, Δημήτρη Πουλόπουλο και στον Γιάννη Μπρεδήμα.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρώην δήμαρχος και τέως αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Μαλαπάνης και πολλά μέλη και φίλοι του συνδυασμού.
Η ομιλία του Θόδωρου Μπρεδήμα έχει ως εξής: «Από τα βάθη της καρδιάς μας σας ευχόμαστε καλή χρονιά υγεία και χαρά σε σας και τις οικογένειές σας, καθώς επίσης και σε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες πέρα και πάνω από κόμματα, χρώματα και πολιτικά συρματοπλέγματα.
Ευχόμαστε να ξεπεραστεί η μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει γνωρίσει ο τόπος μας και έχει πλήξει το λαό μας και κυρίως, τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, τους ανθρώπους του μόχθου, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και ιδίως τους άνεργους και τα νέα παιδιά που έχουν πληγεί από την ανεργία και πολλά από αυτά άρχισαν ήδη να ξενιτεύονται. Όμως, ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και ας εντείνουμε τους αγώνες μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που μας επιβάλουν οι δήθεν προστάτες μας Ευρωπαίοι.
Πολύ συνοπτικά, η παράταξη της ΑΛΛΑΓΗΣ και όλοι εμείς που την εκπροσωπούμε, θα επιχειρήσουμε απόψε μια σύντομη αναδρομή στη χρονιά που πέρασε αναφερόμενοι στην αναποτελεσματικότητα και την αυταρχική νοοτροπία της δημοτικής αρχής, αλλά και στη δική μας παρουσία και γενικότερη προσφορά μας στο Δήμο.
Χαρακτηριστική της νοοτροπίας από την οποία διακατέχεται η δημοτική αρχή είναι η παρακάτω δήλωση του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα  σε τοπική εφημερίδα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εγώ φροντίζω να είμαι ένας δήμαρχος που αυτά που λέω να τα κάνω πράξη». Σε άλλη στιγμή, πριν από ένα χρόνο περίπου, από τα προεκλογικά μπαλκόνια μας έλεγε ότι «ο Δήμος  χρειάζεται μια δημοτική Αρχή, που θα ανακουφίσει τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».
Στα προφορικά ο Παναγιώτης Νίκας τα πηγαίνει καλά, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του.  Ένα χρόνο αργότερα, όμως, και με δείγμα... γραφής από την άσκηση των καθηκόντων του, οι δημότες δικαιούνται να έχουν ουκ ολίγα παράπονα από τη διοίκησή του... που ξεπερνά ακόμη και αυτούς τους ομολόγους του των ολιγαρχικών καθεστώτων.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει άλλες στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, καθώς και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του, διαθέτει δεξιά και αριστερά χρήματα για επικοινωνιακά... πυροτεχνήματα σε διάφορες γιορτές και κονδύλια για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτικών του συμβούλων μοιράζοντας αφειδώς τίτλους και καρέκλες!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε μια εορταστική εκδήλωση που έγινε στην πόλη στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, «ανεκηρύχθη μέγας ευεργέτης» και στολίστηκε με πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα από τον ομιλητή διότι είχε χορηγήσει ένα ποσόν για την αντικατάσταση μιας στέγης!… και άλλες προγενέστερες χορηγίες.

 

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος αντί να δώσει το λόγο στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες να ιεραρχήσουν τα έργα που απαιτούνται στην περιοχής τους, σύμφωνα με το νόμο για να εκφραστεί έτσι ατόφια η λαϊκή βούληση, σύμφωνα με τους κανόνες της Δημοκρατίας, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο το λόγο άξιο και τη θεωρία πράξη, αυτός προτίμησε να φτιάξει ένα πρόγραμμα στηριγμένο στο ενός ανδρός αρχή! Και το χειρότερο είναι ότι και οι δελφίνοι του δημάρχου συμπεριφέρονται με την ίδια απαράδεκτη και εγωιστική συμπεριφορά στην προσπάθειά τους να τον μιμηθούν. Ένας εξ αυτών ξεπέρασε προ ημερών τα όρια της ευπρέπειας απαντώντας σε εύστοχες επισημάνσεις συναδέλφων της παράταξής μας.
Έτσι λοιπόν, παρά το γεγονός ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανάληψη της δημαρχοντίας του Παναγιώτη Νίκα, εντούτοις τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα θητείας του μόνο θετικά δεν είναι. Και τούτο, διότι ο σημερινός δήμαρχος έχει ένα δικό του τρόπο σκέψης, ο οποίος κινείται στα όρια του αυταρχισμού. Το δε σύστημα διοίκησης το οποίο έχει διαμορφώσει είναι προσωποπαγές και, ως εκ τούτου, αναποτελεσματικό. Ενίοτε, χαρακτηρίζεται και επιπόλαιο, αν κρίνουμε από τη βιασύνη που επέδειξε προ ημερών, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνήλθε έκτακτα να εκλέξει νέα διοίκηση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Και στο τέλος, όπως αποδεικνύεται από του αποτελέσματος, έμεινε στα κρύα του λουτρού, διότι, όπως επεδείχθη οι υποσχέσεις του αρμοδίου υπουργού ήσαν άνευ αντικρίσματος!

Αν και πολλές φορές έχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για καίρια θέματα του Δήμου Καλαμάτας, τα οποία έτυχαν ευρείας αποδοχής, τα αντιπαρήλθε, Τα θέματα αυτά είναι:

1) κυκλοφοριακό,

2) εγκληματικότητα,

3) Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (μελέτες Ασπροχώματος, Βέργας, Μαντίνειας)

4) Θεσμοθέτηση της ώρας του δημότη,

5) μη πληρωμή τελών από νέους επαγγελματίες για δύο χρόνια,

6) διεύρυνση του έργου του δημοτικού παντοπωλείου και της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καλαμάτας. Η παράταξή μας στο Δ.Σ., όχι με λόγια αλλά με έργα, υλοποίησε τις προεκλογικές εξαγγελίες μας προσφέροντας ως ελαχίστη συμβολή το ποσόν των 4.000 ευρώ προερχόμενα από νόμιμες αποζημιώσεις μας στο Δ.Σ.

7) Κατ’ επανάληψιν του προτείναμε να εφαρμόσει τον καλλικρατικό νόμο για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη. Ουδέν έπραξε.

8) Αγωνιστήκαμε για την «απελευθέρωση» της πλατείας Ελευθερίας,

9) Αγωνιστήκαμε να πείσουμε το Δήμαρχο να μην πραγματοποιηθεί η δήθεν αναποτελεσματική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας για την οποία θα ξοδευτούν 3 εκατ. ευρώ, που μπορούσαν να διατεθούν για έργα ανάπλασης εκτός του κέντρου της πόλης. Και το χειρότερο είναι ότι καταστρέφεται το πλακόστρωτο έργο τέχνης του δαπέδου. Ξεσηκώθηκαν οι πάντες και μόνον ο Δήμαρχος παραμένει ασυγκίνητος.

10) Αγωνιστήκαμε για να μην μπει το άδικο λουκέτο στο παραδοσιακό καφενείο της πλατείας  («Μούστου»- «Μπακόγιωργα»), που κατέστησε πρόσφυγες 200-300 συμπολίτες μας μέσα στην ίδια τους την πόλη.

11) Αγωνιστήκαμε για την επαναφορά του παραδοσιακού πανηγυριού της Υπαπαντής που πεισμόνως αρνείται ο δήμαρχος, καίτοι όχι μόνον καλαματιανοί αλλά και οι μεσσήνιοι γενικότερα το απαιτούν.

12) Αγωνιστήκαμε για την ανέγερση του μνημείου των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας από τους Γερμανούς κατακτητές στο χώρο του πρώην 9ου Συντάγματος για να τιμήσουμε και αυτούς αλλά και γενικότερα την Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατακτητών και η οποία μόλις το 1981 αναγνωρίστηκε από τον αντάξιο ηγέτη της πατρίδας μας Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε το θάρρος να το πράξει.

13) Αγωνιστήκαμε για την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του Δήμου. Χαρακτηριστική η περίπτωση της μεγάλης δωρεάς δύο ακινήτων του αλαγόνιου ευεργέτη  Αναστασόπουλου.

14) Σημαντικές ήταν οι προτάσεις μας που υλοποιήθηκαν με πρόταση των συναδέλφων μας

Α) η ανάδειξη της Αρχαίας Θουρίας

Β) οι βιοκλιματικές αναπλάσεις

Γ) δωρεάν μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ για την προστασία των ακτών από τη διάβρωση στην περιοχή Μαντίνειας κλπ.

Δ) Προτείναμε τη μείωση των δημοτικών τελών στα δημοτικά διαμερίσματα Άριος, Θουρίας και Αρφαρών.

Ο δήμαρχος όμως, «αγρόν αγοράζει»… και προτάσσει πάντοτε το πιστεύω του, που είναι «η ενός ανδρός αρχή».

Έτσι, όμως, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν τα θέματα της πόλης. Οτιδήποτε προτείνουν οι άλλοι το απορρίπτει, όσο θετικό κι αν είναι. Δεν πιστεύει ότι μπορεί κάποιος άλλος να κάνει καλές προτάσεις. Έχει όμως εφεύρει έναν άλλο πολιτικάντικο και οβιδιακό τρόπο. Τα αφήνει να σιτέψουν, όπως λέει ο λαός και αργότερα τα υλοποιεί, εμφανίζοντάς τα ως έργα δικά του.

Αποτέλεσμα της τακτικής αυτής είναι να χάνονται πολύτιμες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, τα οποία έχει εγκαταλείψει στο… έλεος του Θεού.

Ένα χρόνο, σχεδόν, τώρα μοναδικό του μέλημα ήταν να προγραμματίσει κάποιες παρεμβάσεις (άνευ ουσίας) στο κέντρο της πόλης και να αφήσει τις συνοικίες της Καλαμάτας και τις κοινότητες του Δήμου γεμάτες σκουπίδια και με απουσία κάθε φροντίδας. Τι να πρωτοθυμηθούμε. Το αίσχος στην ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ; Το τριτοκοσμικό καθεστώς στην περιοχή της Αγίας Τριάδος; Την μη εκτέλεση αναγκαίων έργων στη δυτική παραλία; Την μη ανάπτυξη του Ορεινού όγκου του Ταϋγέτου; Θέτοντας ως αναγκαία προμετωπίδα την αειφόρο ανάπτυξη των χωριών της Αλαγονίας; Τις μη καινοτόμες δράσεις, την απαξίωση του κολυμβητηρίου και σταδίου της Καλαμάτας; Τόπους αναγκαίας άθλησης για όλες σχεδόν τις ηλικίες;

Επίσης ένα χρόνο τώρα κυρίαρχο στοιχείο της δράσης του είναι η προσωπική του προβολή, μετατρέποντας έτσι το Δήμο σε προσωπικό του φέουδο, δηλαδή, ένα μικρό δημαρχιακό «ΒΑΤΙΚΑΝΟ» και το κυριότερο, έχει μεταβληθεί, κυρίως, το γραφείο του σε κέντρο εξυπηρέτησης των φίλων της παράταξής του.

Όσο για την επιβαλλόμενη εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή γίνεται κατά το δοκούν του Δημάρχου. Και τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν επικυρωθεί από το Σώμα, όπως εμείς τουλάχιστον έχουμε αντιληφθεί, όλα τα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. για το 2011, εκτός από εκείνων που είναι απαραίτητα για να προωθηθούν αναγκαίες αποφάσεις του Δ.Σ. και τούτο, ασφαλώς, οφείλεται εις την έλλειψη του απαιτουμένου αριθμού υπαλλήλων στο τμήμα αυτό, διότι οι υπάρχοντες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους δεν επαρκούν.

Όχι μόνο το προηγούμενο έτος, αλλά και ολόκληρη την περασμένη τετραετία, ακούγαμε λόγια και υποσχέσεις για έργα υποδομής (βιολογικός καθαρισμός, διαχείριση απορριμμάτων, κυκλοφοριακό), αλλά μέχρι σήμερα παραμένουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Κι αυτό, διότι πιστεύει ότι τα όρια του καλλικράτειου Δήμου ξεκινούν από το Δημαρχείο και φθάνουν μέχρι την οδό Φραντζή. Όχι μόνο το 2011, αλλά από την πρώτη στιγμή της θητείας του το 2007 η Δημοτική Αρχή πορεύεται με το μότο: εική και ως έτυχεν. Στην τύχη, στα τυφλά. Χωρίς κανένα σχεδιασμό. Αρκείται σε ορισμένα ψηφοθηρικά έργα βιτρίνας και ξεχνάει όλα τ’ άλλα.

Εμείς ως παράταξη ΔΕΝ μένουμε στο χθες, κοιτάμε μόνο μπροστά και ψάχνουμε τρόπους να είμαστε στο πλευρό των πολιτών οι οποίοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι πέρασε ένας χρόνος από τις δημοτικές εκλογές, όμως τα προβλήματα του Δήμου Καλαμάτας παραμένουν άλυτα και ακόμη πιο οξυμμένα. Οι λόγοι που μας οδήγησαν να κατέβουμε στις δημοτικές εκλογές εξακολουθούν να υπάρχουν. Πιστεύουμε σε μια άλλη Καλαμάτα, την οποία, διαχρονικά, η παράταξή μας έχει κατορθώσει να αναγάγει σε πιλοτικό πρότυπο υποδειγματικής πόλης του πολιτισμού. Σε μία Καλαμάτα για τον πολίτη, σε ένα μοντέλο διοίκησης διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζεται σήμερα. Μας αξίζει μια καλύτερη Καλαμάτα  από αυτή που σήμερα βιώνουμε. Εμείς αποτελούμε, όπως προαναφέραμε,  συνέχεια μιας δημοτικής παράταξης με αγώνες των κατά καιρούς δημάρχων και επικεφαλής της παράταξής μας Σταύρου Μπένου, Χρήστου Μαλαπάνη, Γιώργου Κουτσούλη και το Διονύση Αλευρά, με τους άξιους κατά καιρούς αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Οι προαναφερθέντες, από όλες τις κατά καιρούς θέσεις που υπηρέτησαν συνέδεσαν το όνομά τους με έργα πολιτισμού, όπως το Μέγαρο Χορού, τον περιμετρικό, τις διανοίξεις της Κρήτης και της Β΄ Γεωργίου, τις αναπλάσεις Ναυαρίνου και Ράχης, τον περιφερειακό της Δυτικής Γειτονιάς, την επέκταση της αποχέτευσης μέχρι τις Κιτριές κ.α.

Προτείνουμε στον Παναγιώτη Νίκα να βάλει στην άκρη τα μεγάλα λόγια και να αφήσει τους ίδιους τους πολίτες να τον βαθμολογήσουν για τα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμου και, έστω και τώρα, να προσπαθήσει να αφουγκραστεί τα προβλήματα των Καλαματιανών, των κατοίκων του καλλικρατικού δήμου.

Ο ένας χρόνος διοίκησης είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να βγουν σημαντικά συμπεράσματα. Γι’ αυτό ας αφήσουμε τα ευφυολογήματα και ας δούμε στην πράξη τι κάνουμε. Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου θυμίζουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» μιας και στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό. Διαπιστώνουμε με θλίψη ότι στη διοίκηση δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δράσης και δεν έχουν οριοθετηθεί οι προτεραιότητες. Η ανασφάλεια και η αναρχία κυριαρχούν και ο Δήμος παραμένει πιο βρώμικος από ποτέ. Πώς μπορούμε να στηρίζουμε μια διοίκηση που έχει τοποθετήσει την πόλη στον αυτόματο πιλότο; Δεν μπορεί ο Δήμος να σκορπάει αμοιβές σε συμβούλους της πολιτικής παράταξής του, σε εξωτερικούς συνεργάτες, σε αμοιβές προέδρων και αντιπροέδρων και να αφήνει στην άκρη τις ανάγκες των πολιτών.

Τον καλέσαμε και τον καλούμε λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης να παραιτηθούμε όλοι είτε εις ολόκληρον έκαστος είτε κατά 50%  των αποζημιώσεων που δικαιούμεθα για να τα εισφέρομε υπέρ των απόρων συνδημοτών μας. Ιδού η Ρόδος ιδού και το Πήδημα. Μπορούμε είτε όλοι είτε όσοι το επιθυμούν, να δώσουμε το παράδειγμα.

Η διοίκηση του Δήμου είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό και δεν τελειώνει ούτε αρχίζει μόνο στο κέντρο της πόλης. Για εμάς, η Καλαμάτα είναι ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα και ο Δήμος Καλαμάτα αρχίζει από τον Ταΰγετο και φτάνει μέχρι την  ορεινή Βρωμόβρυση. Οι ανάγκες των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν!

Τον δημότη της Καλαμάτας τον ενδιαφέρει, ιδιαίτερα σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, να έχει τον Δήμο στο πλευρό του. Γι’ αυτό κι εμείς προτείνουμε μέτρα και καταθέτουμε διαρκώς προτάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση. Προτεραιότητά μας είναι μόνο ο πολίτης. Είναι αναγκαία η στροφή στην κοινωνική πολιτική. Πρέπει ο Δήμος να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να γίνει σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Η υπόθεση «Δήμος Καλαμάτας» δεν είναι απλή, θέλει όρεξη, θέλει πολλή δουλειά και δεν πρέπει να μένει σε επίπεδο δηλώσεων και προθέσεων. Και ιδιαίτερα, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, τώρα που αρκετοί συνάνθρωποί μας καταφεύγουν σε κάδους απορριμμάτων. Τώρα που πολλά παιδάκια μένουν χωρίς γάλα και αρκετοί ηλικιωμένοι χωρίς φάρμακα και κυρίως πολλοί άνεργοι νέοι, ευρίσκονται στα όρια της απόγνωσης.

Τώρα που η οικονομική κρίση με κυρίαρχο στοιχείο το χαράτσι που έχει κάνει το βίο αβίωτο σε πολλούς συνδημότες μας και δώσαμε το παρόν στον αγώνα υπέρ των  λαϊκών στρωμάτων και όχι των εχόντων και κατεχόντων, είναι άμεση ανάγκη να επεκταθεί το κοινωνικό παντοπωλείο   και στο διπλανό χώρο, να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του, καθημερινά σχεδόν, με το συντελούμενο έργο από τους άξιους εθελοντές του. αλλά το κυριότερο, πρέπει να λειτουργήσει άμεσα χώρος προσφοράς ετοίμου φαγητού ή και πακέτου σε ανήμπορους και ως τέτοιο χώρο ήδη προτείναμε τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ ή όποιον άλλο κριθεί προσφορότερος.

Αφήσαμε τελευταία μια σημαντική πρόταση που προέρχεται από τη συναδέλφισσα της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Ελένη Φίλιου, για την άμεση βοήθεια απόρων συνδημοτών που ήδη υλοποιείται σε πολλές πολιτείες της Αμερικής και έχει επιτύχει με την προσφορά ενός δολαρίου σε κάθε δημοτικό λογαριασμό και εν προκειμένω, με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, όπου θα παρακρατείται ένα μόνον ευρώ για την πληρωμή λογαριασμών απόρων δημοτών.

Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί στην Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας και εν συνεχεία θα έλθει στα Δημοτικό συμβούλιο για την υλοποίησή της.

Εν όψει όλων όσων προαναφέραμε τα γεγονότα και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη μας και ο Δήμος μας γενικότερα, η οποία προκλήθηκε από την αδράνεια, την εγκληματική άγνοια και, εν κατακλείδι, από την ανικανότητα του κ. Νίκα και των συνεργατών του να διαχειριστούν ακόμα και απλά προβλήματα καθημερινότητας. Και έρχονται σήμερα αντιμέτωποι με τις πομπώδεις προεκλογικές τους εξαγγελίες και δεσμεύσεις, που αποδεικνύονται “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”.

Φίλες και φίλοι, εμείς πιστοί στην εντολή σας, ξεκινήσαμε τον αγώνα μας. Εσείς, όπως πάντα, καλείστε στην πρωτοπορία του καθημερινού αγώνα για μια καλύτερη Καλαμάτα, αντάξια της ιστορίας της και του Λαού της».