Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 21:36

Καταγγελία Σωματείου ΔΕΥΑΚ για προσπάθεια απαξίωσης των εργαζομένων

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΔΕΙΩΝ 
Να απαξιώσει τους εργαζόμενους του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων στη συνείδηση του υπόλοιπου κόσμου αποσκοπεί η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, να μην χορηγηθούν οι νόμιμες καλοκαιρινές άδειες μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη. Αυτό υποστηρίζει το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ…

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΔΕΙΩΝ 
Να απαξιώσει τους εργαζόμενους του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων στη συνείδηση του υπόλοιπου κόσμου αποσκοπεί η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, να μην χορηγηθούν οι νόμιμες καλοκαιρινές άδειες μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη. Αυτό υποστηρίζει το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ…

Πρόεδρος του Σωματείου επανεξελέγη ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κρεμέζης, γραμματέας η Σταυρούλα Στραβάκου, ταμίας ο Πέτρος Γιαννόπουλος και μέλη οι Παναγιώτης Κορομπόκης, Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος και Δημήτρης Μπαστακός.
Στην πρώτη του ανακοίνωση το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο καταπιάνεται με το ζήτημα της απαξίωσης του προσωπικού, που συνδέεται με την κατάργηση των αδειών, με προοπτική την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ.
Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Το Σωματείο ανησυχεί για την απαξίωση και για την προοπτική πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ. Όλα κινούνται στην πολιτική εφαρμογής των αποφάσεων της Ευρωπαικής Ενωσης, για ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και νερού.
Καλούμε την δημοτική αρχή να πάψει να ασκεί πολιτική διαχείρισης και υλοποίησης των Ευρωπαϊκών και Κυβερνητικών αποφάσεων. Να καλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης κινητοποίησης για στελέχωση των υπηρεσιών της, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες πού απαιτεί ο Καλλικρατικός Δήμος και μάλιστα ενόψει Καλοκαιριού.
Kαλούμε τον κ. Δήμαρχο να αρκεστεί στις αρμοδιότητές του.
Το υπεύθυνο και έμπειρο προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει τις υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα με απλήρωτη εργασία, πράγμα που γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους κι έχουν προγραμματίσει τις άδειες με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε προσωπικό.
Υπάρχουν εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ, πού κουβαλούν άδειες ετών και δεν μπορούν να τις πάρουν. Όταν κάποια στιγμή ζήτησαν να πληρωθούν κάποιες από τις ημέρες, για να μειωθούν οι άδειες, αρνήθηκαν αφού δεν το επιτρέπει ο νόμος. Ας αφήσει ο κ.Δήμαρχος τις ανακοινώσεις επικοινωνιακού τύπου κι ας ασχοληθεί με την ουσία. Η ουσία είναι ότι δεν του επιτρέπουν τα κόμματα πού τον υποστήριξαν για να βγει Δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ , ΝΔ) ,πού Κυβερνούν την Χώρα, να έχει το απαραίτητο προσωπικό. Φυσικά έχει αποδεχτεί τον ρόλο του απλού διαχειριστή. Συμμετέχει με το γνωστό υποκριτικό του πρόσωπο στην απαξίωση του προσωπικού του και βάζει πλάτη και για την ιδιωτικοποίηση τού νερού. Από την άλλη έχει γίνει φοροεισπρακτικός μηχανισμός, το μακρύ χέρι της Πολιτείας. Κατόπιν άνωθεν εντολών έφθασε στο σημείο να φορολογήσει και τις  συγκεντρώσεις των Σωματείων στις πλατείες.
Τις λίγες ημέρες ξεκούρασης πού δικαιούμαστε κύριε Δήμαρχε, δεν έχετε το δικαίωμα και δεν θα σας επιτρέψουμε να μας τις στερήσετε.
Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ, έχουμε κατακτήσει μέσα από αγώνες ταξική συνείδηση και δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε κανένα μας δικαίωμα στην Ζωή. Δικαίωμα στη Ζωή είναι και η ξεκούραση. Δεν μιλάμε για  διακοπές, γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία  δεν υπάρχει οικονομική πλέον δυνατότητα για διακοπές.  
Ας πάψει λοιπόν ό κ Δήμαρχος να απαξιώνει το προσωπικό του και ας κοιτάξει αν όντως ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης να διεκδικήσει προσωπικό. Οι χιλιάδες άνεργοι, πού έχει δημιουργήσει το κόμμα του πού Κυβερνά, περιμένουν μια θέση στην Ζωή, πού δικαιούνται και τους την στερείτε.
Καλούμε και το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου να πάρει θέση, καθώς και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.

Υστερόγραφο,
Το νεοεκλεγέν ΔΣ του Σωματείου μας, βρίσκεται σε διαρκή ενημέρωση και συζήτηση, για να συντονίσουμε τον αγώνα για στελέχωση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ. Καλούμε σε αυτόν το αγώνα κοινό μέτωπο με όλα τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Την ΔΕΥΑΚ, την έχει χρυσοπληρώσει ο Λαός της πόλης μας και δεν είναι διατεθειμένος να την χαρίσει σε κανένα ιδιωτικό συμφέρον.
Κάνουμε ανοικτό κάλεσμα στις επιτροπές ανέργων και σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού, να έλθουν σε επαφή και συντονισμό με το σωματείο μας, ώστε από κοινού να βρούμε λύσεις, για να μην μείνει κανένας ανήμπορος χωρίς νερό».