Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 13:32

Να γίνει η παρέλαση διαδήλωση για την ανατροπή

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Να μετατραπεί η παρέλαση σε διαδήλωση του κόσμου ενάντια στην κυβέρνηση και στις υπόλοιπες δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική της τρόικας, ζητάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλη της οποίας διοργανώνουν και στην Καλαμάτα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Με σχετική ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους εδώ και τώρα χωρίς καμιά αναμονή. Μέσα στο επόμενο δίμηνο και πριν τις εκλογές θα κριθούν πολύ σοβαρά ζητήματα για την εργατική τάξη και το λαό.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και η Τρόικα, θέλουν να τσακίσουν τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, να κάνουν σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, να διαλύσουν το ασφαλιστικό σύστημα. Να καταργήσουν κάθε δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας. Να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε νέους “ραγιάδες” του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να απαντήσει στην επιδρομή.
Υπερασπίζουμε τους μισθούς και τις συμβάσεις μας. Δεν υπογράφουμε την καταδίκη μας. Απεργίες διαρκείας παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς. Κανένα παζάρι με την εργοδοσία.
Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Κάτω οι αδίστακτοι υπηρέτες των τραπεζιτών, των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο λαός δεν υπέγραψε την δανειακή σύμβαση, δεν την αναγνωρίζουμε, την ανατρέπουμε. Δεν περιμένουμε να φύγουν, παλεύουμε για να τους διώξουμε. Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος – υπάρχει άλλος δρόμος, χωρίς χρέος, έξω από ευρώ, την ΕΕ, τον καπιταλισμό, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων!
Παλεύουμε για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Δεν θα επιτρέψουμε στο κράτος και το μακρύ του χέρι, τις φασιστικές συμμορίες, να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα και την Αριστερά.
Όλοι στους δρόμους . Οι εργάτες,  οι αγρότες, η νεολαία που την στέλνουν στον καιάδα των 400 ευρώ, στην ανεργία και την ξενιτιά. Οι αυτοαπασχολούμενοι που κλείνουν μαζικά. Τους τραντάξαμε στις 12 Φλεβάρη, να ετοιμάσουμε την οριστική ανατροπή τους  στις 25 Μάρτη!
-Κάτω η νέα «δανειακή σύμβαση» της σωτηρίας του κεφαλαίου και της χρεοκοπίας του λαού.
-Διαγραφή του χρέους-Έξω τώρα από ευρώ και ΕΕ.
-Αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις-εθνικοίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση-εργατικός-λαϊκός έλεγχος παντού».