Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 19:04

Η Φραγκόλιμνα της Καλαμάτας, σε ποιον ανήκει και ο καυγάς…

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Καυγάς με τα όλα του δόθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για την πλατεία της Φραγκόλιμνας και την παιδική χαρά που θέλει να φτιάξει εκεί ο Δήμος. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προκάλεσε τον…

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Καυγάς με τα όλα του δόθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για την πλατεία της Φραγκόλιμνας και την παιδική χαρά που θέλει να φτιάξει εκεί ο Δήμος. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προκάλεσε τον…

…Θόδωρο Μπρεδήμα, υπαινισσόμενος ότι δεν έχει κανένα πολιτικό στήριγμα, ούτε καν τον αρχηγό του κόμματός του, Ευάγγελο Βενιζέλο. Εκείνος του απάντησε «να αφήσετε τον κύριο Βενιζέλο και να πάτε στο μπάρμπα σας το Σαμαρά και στην κυρία Μητσοτάκη, να πάτε και στη Χρυσή Αυγή».
Ο δήμαρχος ανταπάντησε λίγο αργότερα «τέσσερα χρόνια είχατε αυτή τη φρασεολογία και συντριβήκατε, τέσσερα χρόνια αυτή τη συμπεριφορά. Δυναμιτίζατε το Δημοτικό Συμβούλιο, τέσσερα χρόνια υβρίζατε και σας καταχέρισε ο λαός και καλά σας έκανε…» και ακολούθησε μια φασαρία μεταξύ των δύο ανδρών του τύπου «άντε από κει πια…», «άντε από εκεί εσύ», «ντροπή σου» κ.λπ
Η εισήγηση της δημοτικής αρχής ήταν να κατασκευαστεί παιδική χαρά στην πλατεία της Φραγκόλιμνας, όμως ο Θόδωρος Μπρεδήμας υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη πλατεία δεν ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας αλλά στο υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα σημείωσε ότι όταν ήταν δήμαρχος ο Κώστας Κουτουμάνος κατάφερε να ανταλλάξει με το υπουργείο την πλατεία Φραγκόλιμνας με το σημερινό Δημαρχείο στην Αριστομένους, ενώ πήρε και χρήματα για το Δήμο.
Η πρόταση του Θόδωρου Μπρεδήμα ήταν λοιπόν να γίνουν πρώτα συνεννοήσεις με το υπουργείο, ώστε να παραχωρηθεί στο Δήμο η πλατεία και μετά να γίνει η παιδική χαρά.
Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον Θόδωρο Μπρεδήμα ότι με τις αναφορές του αυτές μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ακόμη και τη μεταβίβαση της πλατείας στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκμετάλλευση. Τον κάλεσε λοιπόν να μην επιμείνει στις αναφορές του αλλά και να ζητήσει ο ίδιος να μην περιληφθούν στα πρακτικά της συζήτησης όσα είπε για το ιδιοκτησιακό της πλατείας.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας είπε ότι η παράταξή του αυτό που επιδιώκει είναι να γίνει η παιδική χαρά, υπογράμμισε όμως ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν υπάρξει συνεννόηση του Δήμου με το υπουργείο και όχι με τις διαδικασίες που ακολουθεί η δημοτική αρχή. Ζήτησε λοιπόν την αναβολή του θέματος προκειμένου να γίνουν οι συνεννοήσεις, αίτημα που αρνήθηκε ο δήμαρχος και ακολούθησε ο καυγάς.
Έχει σημασία πάντως να σημειωθεί ότι προηγουμένως το Δημοτικό Συμβούλιο και ειδικότερα η παράταξη της πλειοψηφίας, είχε αποφασίσει την έξοδο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Φλώρου από δημοτικό χώρο στο χωριό…
Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Νίκος Διασάκος καταψήφισαν την εισήγηση της δημοτικής αρχής, όχι για την υπόθεση του ιδιοκτησιακού της πλατείας,  αλλά γιατί η παιδική  χαρά και η συντήρησή της θα γίνει από ιδιώτες εργολάβους και όχι από την υπηρεσία του Δήμου.
Η δε παράταξη του «Δικτύου» και ο Σταμάτης Μπεχράκης ζήτησε να προχωρήσει άμεσα το θέμα αναγνωρίζοντας και ο ίδιος ότι υφίσταται κίνδυνος εάν ανοίξει το θέμα του ιδιοκτησιακού της πλατείας.
Στ.Μ.