Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 13:46

Νίκας: «Δεν είμαι υπάλληλος ούτε της κυβέρνησης ούτε της Περιφέρειας»

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΘΗΤΕΙΑ 
Με στοιχεία μεγαλοπρέπειας (Φιλαρμονική, μπουφές, μήνυμα του προσκεκλημένου Πατριάρχη Κωνσταντινοπούλεως) τελέστηκε η ορκωμοσία του επανεκλεγέντα, από την πρώτη Κυριακή και για τρίτη συνεχόμενη φορά, δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, των…

(φωτογραφίες)

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΘΗΤΕΙΑ 
Με στοιχεία μεγαλοπρέπειας (Φιλαρμονική, μπουφές, μήνυμα του προσκεκλημένου Πατριάρχη Κωνσταντινοπούλεως) τελέστηκε η ορκωμοσία του επανεκλεγέντα, από την πρώτη Κυριακή και για τρίτη συνεχόμενη φορά, δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, των…

…μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των νέων Δημοτικών Κοινοτικών Συμβουλίων Καλαμάτας και Βέργας και των νέων Τοπικών Συμβουλίων και των εκπροσώπων τους.
Ο Παναγιώτης Νίκας στην ομιλία του δήλωσε ότι θα εκφράζει ελεύθερα τις διαφωνίες του, γιατί δεν είναι υπάλληλος καμίας κυβέρνησης και κανενός θεσμού αλλά εκπρόσωπος των δημοτών. Μίλησε μάλιστα για διαφωνίες που έχει, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν συμφέρει τους Δήμους αλλά και ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης του ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να το μοιράζει μόνος του ο περιφερειάρχης αλλά πρέπει να ζητείται η γνώμη και άλλων, όπως των υπουργείων και των τοπικών βουλευτών!
Η τελετή ορκωμοσίας έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Έξω από αυτό η Φιλαρμονική υποδεχόταν τους επίσημους προσκεκλημένους που εκπροσωπούν θεσμούς και αρχές.
Η ορκωμοσία έγινε από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο. Πολιτικό όρκο έδωσαν από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας οι Σταμάτης Μπεχράκης, Κώστας Γεωργακίλας και Γιάννης Θεοφιλόπουλος και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Οικονομάκος, Τάσος Νιάρχος και Χριστίνα Καντζιλιέρη.
Οι παρατάξεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που αναλαμβάνει την 1η Σεπτέμβρη, είναι έξι, του Παναγιώτη Νίκα, του Μανώλη Μάκαρη, του Δημήτρη Οικονομάκου, του Θόδωρου Μπρεδήμα, του Μιχάλη Αντωνόπουλου και του Γιώργου Δημητρούλια.
Μετά την τελετή ο Μητροπολίτης διάβασε το μήνυμα του προσκεκλημένου του δημάρχου, Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, ενώ ο ίδιος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να εργαστεί με ενότητα και αλληλεγγύη και προς την ίδια κατεύθυνση.
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε ότι ο Παναγιώτης Νίκας έκανε την Καλαμάτα καλύτερη απ’ ότι ήταν πριν αναλάβει και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα την κάνει ακόμη καλύτερη, με τη βοήθεια της κυβέρνησης και του ίδιου σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές του.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είπε ότι οι στόχοι της νέας πενταετίας είναι η ορθολογική αξιοποίηση των πόρων, η συνεχής μείωση του λειτουργικού κόστους χωρίς να μειώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών,  η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της πόλης ώστε να γίνεται όλο και πιο ελκυστική τουριστικά, η αποφυγή αύξησης των δημοτικών τελών και η υποστήριξη των αδύνατων πολιτών.
Τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθεί το λιμάνι, να δημιουργηθεί μαρίνα μέσα σε αυτό, να κατασκευαστεί ο δρόμος Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου-Πύλου, να εκσυγχρονιστεί το αεροδρόμιο, να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος, να συνεχιστούν οι αναπλάσεις.
Πρόσθεσε ότι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Καλαμάτας είναι ο πολιτισμός και σημείωσε ότι θα επιδιωχθεί η ανακήρυξη της Καλαμάτας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Είπε ότι αυτά μπορούν να γίνουν με την υποστήριξη και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό που κατάγεται ο πρωθυπουργός από την περιοχή μας.
Για τη νεολαία ο δήμαρχος τόνισε ότι οπωσδήποτε θα αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, ακόμη και αν χρειαστεί να πάρει ο Δήμος δάνειο, ενώ για το νέο Δημαρχείο σημείωσε ότι η μεταφορά σε αυτό θα γίνει προς το τέλος του χρόνου.
Τέλος ο κ. Νίκας είπε ότι έχει κάθε διάθεση για συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε όμως δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί σε ένα τέλμα ατέρμονων συζητήσεων.
Στ.Μ.