Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Κλοπές και επιθέσεις σε γιατρούς του Νοσοκομείου

Κλοπές και επιθέσεις σε γιατρούς του Νοσοκομείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
Το θέμα της φύλαξης του Νοσοκομείου Καλαμάτας έρχεται για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων του Ιδρύματος, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο όχι μόνο για περιστατικά κλοπών, αλλά και για επιθέσεις σε γιατρούς την ώρα που εξετάζουν...

ΖΗΤΕΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ 
Το θέμα της φύλαξης του Νοσοκομείου Καλαμάτας έρχεται για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων του Ιδρύματος, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο όχι μόνο για περιστατικά κλοπών, αλλά και για επιθέσεις σε γιατρούς την ώρα που εξετάζουν...

«Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ιδιαίτερα έντονα τα προβλήματα που αφορούν τη φύλαξη στο Γ.Ν. Καλαμάτας. Όπως έχουμε αναδείξει και σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας, στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης φύλαξη λόγω ελλείψεως προσωπικού της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι δεν επαρκούν για να καταρτιστεί πρόγραμμα ούτε στη στοιχειώδη φύλαξη των δύο εισόδων του Νοσοκομείου. Παράλληλα τον Απρίλιο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στην κατάργηση του κλάδου Υ.Ε. νυχτοφυλάκων οξύνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα με σκοπό να εκχωρήσει κι αυτόν τον τομέα εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. 
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι ιδιαίτερα έντονα στο Νοσοκομείο. Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα κρούσματα κλοπών και καταστροφών στα αυτοκίνητα ασθενών, συνοδών και προσωπικού στο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου, αλλά και σε ασθενοφόρα του Νοσοκομείου με σκοπό την κλοπή εξοπλισμού. Είναι γνωστά τα περιστατικά με κλοπές μέσα στο χώρο του ιδρύματος είτε εξοπλισμού είτε προσωπικών αντικειμένων ασθενών και προσωπικού. Πριν λίγες ημέρες άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο εφημερίας των ιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής και αφαίρεσαν τα προσωπικά αντικείμενα των ιατρών. Μόλις εχθές ιατροί και νοσηλευτές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δέχτηκαν επίθεση από τοξικομανή που περιφερόταν στο Νοσοκομείο την ώρα που στο τμήμα αντιμετωπιζόταν οξύτατο περιστατικό με συμπολίτη μας που διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο. Τέτοια γεγονότα έχουν στοιχίσει στο παρελθόν με τραυματισμούς του προσωπικού (πριν λίγα χρόνια συνάδελφος παραλίγο να τυφλωθεί από επίθεση που δέχτηκε) αλλά μπορεί και στο μέλλον να θέσουν και σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών καθώς οι ιατροί και το προσωπικό παρεμποδίζονται στο έργο τους. 
Ειδικά στον χώρο των Τ.Ε.Π, είναι καθημερινή αυτή η κατάσταση, με τους ιατρούς και το προσωπικό απ’ τη μια να δίνουν μάχη για την φροντίδα των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη περίθαλψης κι απ’ την άλλη να παλεύουν για να προασπίσουν την ασφάλεια των ίδιων αλλά και την αξιοπρέπεια των ασθενών, καθώς στο χώρο εισέρχονται ανεξέλεγκτα οι πάντες. 
Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλο το νοσοκομείο με το προσωπικό, ειδικά τις νυκτερινές ώρες, πραγματικά να κλειδώνεται στις κλινικές και στα εργαστήρια για να προστατευτεί. Βεβαίως δε γίνεται λόγος για τήρηση του επισκεπτηρίου καθώς δεν υπάρχει προσωπικό για να το ελέγξει με τα αποτελέσματα που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει στην ανάπαυση των ασθενών. 
Για όλα τα παραπάνω είναι ενήμερη και φέρει ευθύνες και η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς είναι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε επί των ημερών της. Σε όλες τις συναντήσεις με τη Διοίκηση το Σωματείο μας έχει τονίσει το πρόβλημα. Με τη σημερινή μας ανακοίνωση περιμένουμε την άμεση επίλυσή του πριν γίνουμε μάρτυρες πιο οδυνηρών καταστάσεων. 
Καλούμε το προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και το λαό του Νομού να βγάλει τα συμπεράσματά του για το που οδηγεί η υποχρηματοδότηση του συστήματος Υγείας, η εκποίηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο των υπηρεσιών των ιδρύματος. 
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη με προσωπικό φύλαξης με μόνιμη και σταθερή εργασία».