Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 02:12

Μειώστε τα δημοτικά τέλη, έχετε πλεονάσματα…

ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ 
Τη μείωση τόσο των δημοτικών τελών όσο και των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ ζήτησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τονίζοντας ότι υπάρχει τέτοια ευχέρεια γιατί υπάρχουν πλεονάσματα…

ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ 
Τη μείωση τόσο των δημοτικών τελών όσο και των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ ζήτησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τονίζοντας ότι υπάρχει τέτοια ευχέρεια γιατί υπάρχουν πλεονάσματα…

Ακόμη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ζήτησε να γίνουν επιπλέον εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, όπου 180 παιδιά έχουν μείνει εκτός.
Τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ ζήτησε ο Θόδωρος Μπρεδήμας, επικεφαλής της «Αλλαγής», που τόνισε ότι η Δημοτική Επιχείρηση όχι μόνο έχει πλεόνασμα αλλά από τα έσοδα από τους λογαριασμούς της ύδρευσης και αποχέτευσης χρηματοδοτούνται δραστηριότητες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την ύδρευση ούτε και με την αποχέτευση.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», Μιχάλης Αντωνόπουλος, ζήτησε από την πλευρά του τη μείωση των τελών καθαριότητας, υπογραμμίζοντας ότι τα έσοδα είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα, μετά από τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών και του κόστους διαχείρισης.
Σε ό,τι αφορά τα τέλη καθαριότητας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πλεόνασμα, τόνισε όμως ότι τα χρήματα που περισσεύουν θα αξιοποιηθούν για ανταποδοτικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για να προχωρήσει η ανανέωση του στόλου οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Ήδη, είπε, έχει προγραμματιστεί η αγορά μεγάλου σαρώθρου.
Σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Γιάννης Καμβυσίδης, επίσης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πλεόνασμα, σημείωσε όμως ότι τα χρήματα αυτά θα χρειαστούν προκειμένου να πληρώσει η ΔΕΥΑΚ μη επιλέξιμες δαπάνες έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Επιπροσθέτως, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, σημείωσε ότι τα δημοτικά τέλη είναι «παγωμένα» εδώ και χρόνια και δεν απέκλεισε να υπάρξει κάποια μείωση, εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά του Δήμου.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε ό,τι αφορά τις εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις και τον συνεχάρη γι’ αυτό. Πρόσθεσε ότι κεντρικά επιδιώκεται η εξεύρεση επιπλέον χρημάτων με τα οποία θα δοθεί η δυνατότητα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της χώρας να προβούν σε ακόμη περισσότερες εγγραφές.
Στ.Μ.