Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 21:02

Η αναστάτωση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς συνεχίζεται

Η αναστάτωση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς συνεχίζεται

ΥΠΟΘΕΣΗ Κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ 
Έκπληκτοι έμειναν απόψε γονείς του Β’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαμάτας, ακούγοντας την πρώην υπεύθυνη, Κωνσταντίνα Ανδριανού, να υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας την μετακίνησε σε άλλο σταθμό για λόγους προσωπικούς του, που θίγουν την αξιοπρέπειά της και δεν έχουν καμία σχέση με τα υπηρεσιακά της καθήκοντα…

ΥΠΟΘΕΣΗ Κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ 
Έκπληκτοι έμειναν απόψε γονείς του Β’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαμάτας, ακούγοντας την πρώην υπεύθυνη, Κωνσταντίνα Ανδριανού, να υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας την μετακίνησε σε άλλο σταθμό για λόγους προσωπικούς του, που θίγουν την αξιοπρέπειά της και δεν έχουν καμία σχέση με τα υπηρεσιακά της καθήκοντα…

Οι γονείς που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και παραβρέθηκαν το απόγευμα σε συνέλευση στο  Β’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, αποφάσισαν να συνεχίσουν να συμπαραστέκονται στην Κωνσταντίνα Ανδριανού και την Παναγιώτα Γιαννακοπούλου και να διεκδικούν την επιστροφή των δύο παιδαγωγών στον παιδικό σταθμό.
Υπέγραψαν σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας-καταγγελίας, ενώ αποφάσισαν να παραβρεθούν σε συνεδρίαση του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, στον οποίο υπάγονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, ώστε να επιδώσουν το κείμενο και να τοποθετηθούν σχετικά.
Σημειώνεται ότι και εκπρόσωποι των γονέων τόνισαν πως ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Γιάννης Αδαμόπουλος, έχει επικαλεστεί, σε συνομιλίες τους, «προσωπικούς του λόγους» για τη μετακίνηση της Κωνσταντίνας Ανδριανού. Μάλιστα στη σχετική διαμαρτυρία-καταγγελία σημειώνουν: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μεταθέσεις των δύο παιδαγωγών δεν υπηρετούν υπηρεσιακές ανάγκες και αποτελούν δίωξη για τους εργαζόμενους επειδή διεκδικούν κάτι περισσότερο για τα παιδιά μας και εδράζονται σε προσωπικά κίνητρα του Προέδρου του Φορέα εφόσον ο ίδιος μας δήλωσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα, την Πέμπτη 04-09-2014, ότι ειδικά για την κ. Κ. Ανδριανού «είναι προσωπική μου υπόθεση»!!!».
Εκπρόσωποι των γονέων είπαν στην αποψινή συνέλευση ότι σήμερα συναντήθηκαν με το νέο πρόεδρο του Φορέα, Νίκο Μπασακίδη, από τον οποίο ζήτησαν την επιστροφή των δύο παιδαγωγών, όμως τους απάντησε ότι αφενός για λόγους σεβασμού προς τον προκάτοχό του δεν μπορεί να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και αφετέρου υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα υπηρεσιακό ζήτημα, το οποίο δεν πρέπει να προβληματίζει τους γονείς γιατί δεν αφορά τη φιλοξενία των παιδιών τους.
Εκπρόσωποι του Συλλόγου τόνισαν ότι γίνονται συνεχώς δέκτες ενός καθεστώτος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», από τους διοικούντες τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, και σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι η διοίκηση δεν τους επιτρέπει ούτε καν να αναρτούν στους πίνακες ανακοινώσεων τις ανακοινώσεις του Συλλόγου τους.
Είπαν επίσης ότι οι γονείς πρέπει αυτό το θέμα να το παλέψουν, γιατί τουλάχιστον στα θέματα που συνδέονται με τα παιδιά τους δεν χωρούν υποχωρήσεις και συμβιβασμοί.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου σημείωσαν ότι εις βάρος της Κωνσταντίνας Ανδριανού και της Παναγιώτας Γιαννακοπούλου διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, για το αλλεργικό επεισόδιο που υπέστη ένα παιδί επειδή έφαγε σοκολατάκι. Όπως τόνισαν, οι δύο παιδαγωγοί δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, απουσίαζαν μάλιστα με άδεια την περίοδο που σημειώθηκε το συμβάν. Πρόσθεσαν όμως ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται οι κρίσεις του προσωπικού και η Κωνσταντίνα Ανδριανού, που φέρεται να έχει τίτλους σπουδών και υψηλές βαθμολογίες, θα κινδυνεύσει να μην κριθεί με τη βαθμολογία που αντικειμενικά της αξίζει, εάν κάποιοι αξιολογήσουν κατά το δοκούν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ.
Ο Σύλλογος στη συνέλευση προσκάλεσε και την Κωνσταντίνα Ανδριανού, που από την πλευρά της υπογράμμισε ότι δέχεται και αποδέχεται κάθε υπηρεσιακή της υποχρέωση προς τη διοίκηση, πρόσθεσε όμως ότι η γυναικεία αξιοπρέπειά της δεν της επιτρέπει να έχει άλλου είδους υποχωρήσεις.
Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο εκπληρώνει τα καθήκοντά της ως παιδαγωγός, ο οποίος μπορεί να μην αρέσει στη διοίκηση γιατί είναι απαιτητικός όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Η κ. Ανδριανού, τέλος, τόνισε ότι αυτά τα ζητήματα την πεισμώνουν ακόμη περισσότερο ώστε να εκτελεί τα καθήκοντά της κατά τον καλύτερο τρόπο.
Στ.Μ.