Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 00:00

Μεγάλη συμμετοχή και από Καλαμάτα για το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

Μαρία Οικονομοπούλου, Γιώργος Χρονόπουλος, Παναγιώτης Κουφαλάκος,  Γιάννης Διονυσόπουλος, Πέτρος Ταβουλαρέας, Σταύρος Μάρκου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Σταυρούλα Στραβάκου και όρθιος ο Κώστας Πετρόπουλος Μαρία Οικονομοπούλου, Γιώργος Χρονόπουλος, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Γιάννης Διονυσόπουλος, Πέτρος Ταβουλαρέας, Σταύρος Μάρκου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Σταυρούλα Στραβάκου και όρθιος ο Κώστας Πετρόπουλος

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 
Μεγάλη αποδοχή από Σωματεία και εργαζόμενους φαίνεται ότι βρίσκει και στην Καλαμάτα η απόφαση του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, την 1η Νοέμβρη. Σήμερα εκπρόσωποι Σωματείων κάλεσαν τους συναδέλφους να…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 
Μεγάλη αποδοχή από Σωματεία και εργαζόμενους φαίνεται ότι βρίσκει και στην Καλαμάτα η απόφαση του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, την 1η Νοέμβρη. Σήμερα εκπρόσωποι Σωματείων κάλεσαν τους συναδέλφους να…

…πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια, να στείλουν το μήνυμα ότι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν, να συμβάλουν για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.
Οι εκπρόσωποι των Σωματείων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, όπου ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, τόνισε ότι «νέα σωματεία και φορείς του κινήματος προστίθενται καθημερινά στους συνδιοργανωτές του πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στην προσοχή των συνδικάτων μπαίνει τώρα η συμμετοχή όσων γίνεται περισσότερων εργαζομένων στο συλλαλητήριο, ώστε αυτό να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ξεπέρασαν τα 730 τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες και οι φορείς που έχουν πάρει αποφάσεις πανελλαδικά. Στην πόλη μας αποφάσεις έχουν πάρει το Σωματείων Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων, το Σωματείων Εργαζομένων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, η Α’ ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Επαγγελματικό Σωματείο Ψυκτικών. Σε αρκετά Σωματεία και Συλλόγους γίνονται συζητήσεις και αναμένονται αποφάσεις το επόμενο διάστημα».
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος επεσήμανε ότι πούλμαν μισθωμένα από το ΠΑΜΕ θα αναχωρήσουν το Σάββατο το πρωί από τους Γαργαλιάνους, την Πύλο, την Καρδαμύλη και από την Καλαμάτα, ενώ σημείωσε ότι για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Λάζαρο Λαζαρακόπουλο (τηλ. 6942681096).
Τέλος, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κάλεσε «κάθε συνδικαλιστή που έχει ειλικρινείς αγωνίες και προβληματισμούς, κάθε σωματείο που ενδιαφέρεται για την πορεία του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, που μάχεται ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό και κρατάει ταξική θέση απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις τους, να πάρει θέση και να δηλώσει συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας! Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Να μην παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας. Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στα όρια της πείνας. Γύρω μας υπάρχει πλούτος και μας σκορπούν ψίχουλα. Αρπάζουν το φαΐ από το τραπέζι και μας δίνουν τα ποφάγια. Ως εδώ! Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας».
Ανάλογο κάλεσμα απεύθυναν ο Γιώργος Χρονόπουλος από το Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, η Μαρία Οικονομοπούλου από το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Μεσσηνίας (μέλος της ΟΓΕ), ο Γιάννης Διονυσόπουλος από την Παναγροτική Συσπείρωση, ο Πέτρος Ταβουλαρέας από τη Συσπείρωση των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), ο Σταύρος Μάρκου από το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και η Σταυρούλα Στραβάκου από το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.
Στ.Μ.