Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 00:00

Με πίστη στην πολιτική της και με βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ η γιορτή της Ν.Δ.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 
Πρόωρες εκλογές και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνουν την καταστροφή, θα οδηγήσουν πάλι πίσω τη χώρα τώρα που ξεπέρασε την ύφεση και μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης στην εκδήλωση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας για τα 40 χρόνια του κόμματος. Σχολιάστηκε η απουσία του δημάρχου Καλαμάτας… 
(φωτογραφίες)

ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 
Πρόωρες εκλογές και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνουν την καταστροφή, θα οδηγήσουν πάλι πίσω τη χώρα τώρα που ξεπέρασε την ύφεση και μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης στην εκδήλωση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας για τα 40 χρόνια του κόμματος. Σχολιάστηκε η απουσία του δημάρχου Καλαμάτας…

Το βράδυ του Σαββάτου, στο «Belvedere» στη Βέργα της Καλαμάτας η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή πραγματοποίησε εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Η ΝΟΔΕ Ν.Δ. με την ευκαιρία τίμησε για την προσφορά τους, με πλακέτα, τον πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπανικολάου, τον επί 12 χρόνια πρώην πρόεδρό της Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, για το έργο του στην ΟΝΝΕΔ και τον πρώην δήμαρχο Κυπαρισσίας, Ηλία Τσίγγανο, για τη δράση του στην αυτοδιοίκηση. Επίσης, με πρόταση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ., Περικλή Μαντά, τιμήθηκε η μνήμη του στελέχους του κόμματος, Παναγιώτη Γκόγκα, από το Καλό Νερό, με την τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ο Παναγιώτης Γκόγκας σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν από εφτά μήνες περίπου.
Όλοι όσοι μίλησαν στην εκδήλωση υποστήριξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, της συμπόρευσης με την Ευρώπη και της υπευθυνότητας. Είπαν ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβαν το 2012 την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας και έτοιμη να αποβληθεί από την ευρωζώνη, ωστόσο κατάφεραν γρήγορα να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων, υλοποίησαν μεταρρυθμίσεις και πλέον, όπως τόνισαν, η χώρα ξεπέρασε την ύφεση και μπήκε στην ανάπτυξη. Ακόμη εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι βουλευτές δεν θα θελήσουν να προκαλέσουν πισωγύρισμα με πρόωρες εκλογές για την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αν όμως γίνουν τελικά οι εκλογές που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε, είπαν, ο λαός θα επιλέξει με υπευθυνότητα τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά για να μην γκρεμιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ ότι φτιάχτηκε αυτά τα δυόμισι χρόνια με θυσίες και αγώνες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο βίντεο με ιστορικές στιγμές του κόμματος και με τους αρχηγούς του. Ακολούθησε ομιλία του στελέχους της Ν.Δ. Αγγελικής Σκλήκα και χαιρετισμοί από τον βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη και την αντιπεριφερειάρχη, Ελένη Αλειφέρη –η οποία χειροκροτήθηκε όταν μετέφερε τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη.  Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Περικλής Μαντάς δήλωσε συγκλονισμένος από την παρουσία των στελεχών και φίλων του κόμματος στην εκδήλωση, τους κάλεσε όμως να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, να βγουν στην κοινωνία, να μιλήσουν στον κόσμο για όσα έχουν επιτευχθεί και τα καλύτερα αποτελέσματα που έρχονται.
Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι υπάρχουν πλέον απτά στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα, με τον μεγάλο αγώνα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, βγαίνει από την κρίση. Παρουσίασε μια σειρά από τέτοια στοιχεία και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, είτε θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία είτε θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία σημαίνει δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας στα επόμενα δύο χρόνια. Αντίθετα, συνέχισε, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ οι άνεργοι θα γίνουν μονίμως άνεργοι, ενώ σημερινοί εργαζόμενοι θα μείνουν και αυτοί άνεργοι
Ο πρώην υπουργός είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι «όχι απλώς είναι ο καλύτερος μαθητής του Γιώργου Παπανδρέου αλλά τον ξεπέρασε. Δεν λέει μόνο ότι λεφτά υπάρχουν αλλά ότι υπάρχουν στο τετράγωνο και στον κύβο». Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη έταξε παροχές κόστους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ όπως τόνισε, 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να καλυφθούν όμως αυτές οι παροχές, συνέχισε, οι πολίτες θα αναγκαστούν να επιβαρυνθούν τέσσερις φορές τον ΕΝΦΙΑ που επιβαρύνονται σήμερα.
Επανειλημμένες φορές ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα ανεύθυνο, δημαγωγικό και λαϊκίστικο, που όμοιό του δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ, κλείνοντας, σημείωσε ότι εάν τελικά γίνουν πρόωρες εκλογές το δίλημμα δεν θα είναι Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ αλλά το μέλλον της οικογένειάς μας, το μέλλον της πατρίδας μας, η σταθερότητα και η υπευθυνότητα ή  ανευθυνότητα, δημαγωγία και λαϊκισμός αντίστοιχα.
Από την εκδήλωση απουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που λίγες εβδομάδες πριν χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ΝΟΔΕ «μισθοδοτούμενο συκοφάντη» και που, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, τελευταία κρατάει αποστάσεις από το κόμμα. Πάντως συνεργάτες του δημάρχου έλεγαν ότι ο Παναγιώτης Νίκας δεν μπορούσε να παραβρεθεί διότι βρισκόταν στην Αθήνα.
Στ.Μ.