Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 00:00

Καλούν τοπική κοινωνία και δήμαρχο να προστατέψουν την ΕΡΑ Καλαμάτας

Καλούν τοπική κοινωνία και δήμαρχο να προστατέψουν την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 
Τοπικούς φορείς, ενώσεις και συλλογικότητες πολιτών, τη δημοτική αρχή, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας, να προασπίσουν τον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, το σταθμό που δίνει φωνή στην τοπική κοινωνία. Αφορμή για τη νέα τους ανακοίνωση...

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 
Τοπικούς φορείς, ενώσεις και συλλογικότητες πολιτών, τη δημοτική αρχή, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας, να προασπίσουν τον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, το σταθμό που δίνει φωνή στην τοπική κοινωνία. Αφορμή για τη νέα τους ανακοίνωση οι διακοπές ρεύματος που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε άλλους περιφερειακούς σταθμούς, όπως στις ΕΡΑ Ιωαννίνων και Πύργου. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Στο κενό φαίνεται πως πέφτει η νέα επιχείρηση της εθελόδουλης, προδοτικής κυβέρνησης να φιμώσει την ελεύθερη φωνή των περιφερειακών σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και της ERTOPEN ανά την Ελλάδα. Με άνωθεν εντολές, συνεργεία της ΔΕΗ παρενέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις των σταθμών, κόβοντας το ρεύμα. Παρεμβάσεις τέτοιου είδους έγιναν στην Ε.ΡΑ. Ιωαννίνων και την Ε.ΡΑ. Πύργου, όμως η άμεση αντίδραση των συναδέλφων, των αλληλέγγυων, της τοπικής κοινωνίας, αποκατέστησαν μέσα σε λίγες ώρες το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και οι σταθμοί εκπέμπουν κανονικά. 
Θα πρέπει να καταγραφεί ότι δεν είναι καθόλου “αθώο” το όψιμο «ενδιαφέρον» της ΝΕΡΙΤ για τους Περιφερειακούς και θα φανεί αν συνδέεται και με άλλες πολιτικές εξελίξεις, όπως επίσης ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα συγκεκριμένα κρούσματα του κυβερνητικού παρακράτους, να μην είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά στο πλαίσιο μιας γενικότερης εντολής και σχεδίου. 
Καλούμε τους τοπικούς φορείς, ενώσεις και συλλογικότητες πολιτών, που από την πρώτη στιγμή στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της Ε.ΡΑ. Καλαμάτας να υψώσουν για μια ακόμα φορά ανάστημα απέναντι σε αυτή τη νέα μεθόδευση φίμωσης. 
Καλούμε τη δημοτική αρχή που φιλοξενεί στα δικά της κτήρια την Ε.ΡΑ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ως έναν σταθμό που δίνει φωνή στην τοπική κοινωνία και αναδεικνύει θέματα της πόλης και των δημοτών και ως έναν σταθμό άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Καλαμάτας (καθώς αποτέλεσε γέννημα των αναγκών και των κρίσιμων ημερών και μηνών μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986), και το δήμαρχο της πόλης, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προασπίσει την Ε.ΡΑ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, σταματώντας οποιαδήποτε προσπάθεια νέας φίμωσής της από τους πολιτικούς του φίλους. 
Αυτές οι νέες, φασιστικού τύπου πρακτικές της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όπως τόσους μήνες, θα συνεχίσουν να κρατούν ανοιχτά πομπούς, συχνότητες και εγκαταστάσεις θωρακίζοντας τη Δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση και τα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας και προασπίζοντας την έννοια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 
Ο αγώνας ενάντια στο “μαύρο”, ο αγώνας για μια άλλη ΕΡΤ, ο αγώνας για Ανατροπή και Αλλαγή συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Οι εργαζόμενοι της Ε.ΡΑ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ μένουν όρθιοι, ζωντανοί και μαχητικοί. Προστατεύοντας την υλικοτεχνική υποδομής της ΕΡΤ, που αποτελεί άλλωστε περιουσία του ελληνικού λαού, συμβάλλοντας στην πέρα από εξαρτήσεις και συμφέροντα των τοπικών παραγοντίσκων και μεγαλοεργολάβων ουσιαστική ενημέρωση, παράγοντας εκπομπές που δίνουν βήμα και προωθούν την έκφραση των πολιτών, με τοπικό πρόγραμμα που συνεχώς εμπλουτίζεται, με τη διαρκή παρουσία της κοινωνίας στις συχνότητες και τα στούντιο μας. 
ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Ε.ΡΑ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».