Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Κινητοποίηση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στην Καλαμάτα

ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ 
Συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη, στις επτά το βράδυ και πορεία στο κέντρο της πόλης, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008 και για αλληλεγγύη στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, που κάνει απεργία πείνας επειδή το κράτος του στερεί το νόμιμο δικαίωμα να σπουδάσει στο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα που πέρασε…

ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ 
Συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη, στις επτά το βράδυ και πορεία στο κέντρο της πόλης, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 και για αλληλεγγύη στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, που κάνει απεργία πείνας επειδή το κράτος του στερεί το νόμιμο δικαίωμα να σπουδάσει στο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα που πέρασε…

Την κινητοποίηση έχει οργανώσει η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας, ενώ αναμένεται να συμμετέχουν και άλλοι φορείς και συλλογικότητες. Χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους του να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία. Ειδικότερα, κατά την πρόσφατη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να απευθυνθεί κάλεσμα σε «όλους και όλες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της Καλαμάτας στη μνήμη του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 7.00 το βράδυ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, και για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό».
Από την πλευρά της η Ανοιχτή Συνέλευση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σήμερα, που το μέλλον της νεολαίας είναι πιο αβέβαιο από ποτέ, οι αιτίες που ώθησαν το λαό να κατέβει στους δρόμους τον Δεκέμβρη του 08, δεν παραμένουν απλά ίδιες, αλλά πολλαπλασιάζονται. Αυτό που βιώνουμε είναι μια πρωτόγνωρη και άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας. Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση με ταυτόχρονη έξαρση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής από την πλευρά της εξουσίας. Όποιος προσπαθεί να αντιδράσει και να σηκώσει κεφάλι αντιμετωπίζει την ωμή βία της αστυνομίας. Τρέμουν μια νέα εξέγερση και κυρίως μια εξέγερση της νεολαίας. Γι' αυτό και τώρα που οι μαθητές και οι φοιτητές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και με καταλήψεις κλιμακώνουν τον αγώνα τους, βρίσκουν ματ έξω από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και το υπουργείο παιδείας.
Τώρα λοιπόν είναι που δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας. Να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε έναν καινούριο Δεκέμβρη εξεγερσιακό, που θα τους σαρώσει όλους. Καμιά υποχώρηση, καμιά αναμονή. Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας».