Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Ολοκαίνουργιο δέντρο στην κεντρική πλατεία

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ 
Στήνεται το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο κέντρο της Καλαμάτας. Το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στην πλατεία τα κομμάτια του ολοκαίνουργιου και πανύψηλου χριστουγεννιάτικου δέντρου, καθώς και τα γνωστά παραμυθόσπιτα στο μεγάλο συντριβάνι...

(φωτογραφίες)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ 
Στήνεται το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο κέντρο της Καλαμάτας. Το πρωί μεταφέρθηκαν στην πλατεία τα κομμάτια του ολοκαίνουργιου και πανύψηλου χριστουγεννιάτικου δέντρου, καθώς και τα γνωστά παραμυθόσπιτα στο μεγάλο συντριβάνι...

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει το σχήμα ενός πολύ μεγάλου πράσινου κώνου με εκατοντάδες λαμπάκια και στολίδια στην επιφάνειά του. Τις επόμενες ημέρες θα έχει συναρμολογηθεί και στολιστεί πλήρως, ενώ η φωταγώγησή του θα γίνει σε πανηγυρική εκδήλωση στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Πρόκειται για δημιουργία εργαζομένων του Δήμου Καλαμάτας, που δούλεψαν υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, διευθυντή του Εικαστικού Τομέα της «Φάρις».
Στο πάνω μέρος της πλατείας θα τοποθετηθούν μικρά σπιτάκια σε σχήμα έλατου από τον Διοκλή (πρώην ΑΔΕΚ), που θα τα νοικιάσει σε χειροτέχνες και επαγγελματίες, οι οποίοι θα πωλούν γλυκίσματα και άλλα είδη. Πριν από το σημείο που θα μπουν τα σπιτάκια, απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο, λειτουργεί ήδη το καρουζέλ.
Το παλιό χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας θα στηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Στο λιμάνι, στην περιοχή της ανάπλασης, έχει ήδη στηθεί ιστιοπλοϊκό σκάφος που θα φωτιστεί, ενώ έχει παραχωρηθεί χώρος για τη λειτουργία παγοδρόμιου κοντά στο πάρκινγκ του Ναυτικού Ομίλου.
Στ.Μ.