Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015 21:25

Νίκας σε Βενιζέλο: “Είναι τιμή για την πόλη και το Δήμο που είσαστε εδώ”

“ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ” 
Θερμότατη ήταν η υποδοχή και η φιλοξενία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι είναι τιμή για την πόλη και το Δήμο η επίσκεψή του και τον ευχαρίστησε για τις ενέργειες σειράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης…

“ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ” 
Θερμότατη ήταν η υποδοχή και η φιλοξενία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι είναι τιμή για την πόλη και το Δήμο η επίσκεψή του και τον ευχαρίστησε για τις ενέργειες σειράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης…

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι η μέχρι πρότινος γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Γιαννακοπούλου «είχε αποφασιστική συμβολή στη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης και του Δήμου και συμβολή πολύ μεγάλη για να είναι η Καλαμάτα μια πόλη πρότυπο και να μην κινδυνεύει από την Καλαμάτα η πατρίδα μας να πάρει τα γνωστά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Για τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είπε ότι αποφάσισε τη χρηματοδότηση του Δήμου, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για έργα διαχείρισης των ομβρίων. Για τον υφυπουργό Εργασίας και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου ανέφερε ότι «μας βοηθάει αποφασιστικά για να λύσουμε το μεγάλο θέμα με την άναρχη κατάσταση σε αυθαίρετα παραπήγματα των Ρομά».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε, αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, «τον ευχαριστώ δημόσια για όλα αυτά και εύχομαι το καλύτερο, να έχει καλή δύναμη ώστε σε αυτό το δύσκολο αγώνα (σ.σ. εκλογές) να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είναι τιμή μας το ότι βρίσκεται εδώ».
Επιπλέον, ο Παναγιώτης Νίκας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη συμβολή του, ώστε να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αλλά και «την αντικειμενική στάση του ΠΑΣΟΚ» απέναντι στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι η Καλαμάτα είναι «μια περιοχή αισιόδοξη για το μέλλον. Βεβαίως υπάρχει η κρίση και την υφιστάμεθα και εμείς εδώ, όχι στην ίδια ένταση όπως σε άλλες περιοχές της χώρας».
Ο χαρακτηρισμός «αισιόδοξη» άρεσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον χρησιμοποίησε στην προεκλογική του ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο, τονίζοντας ότι αυτή η αισιοδοξία πρέπει να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του δημάρχου για τη βοήθεια που είχε από στελέχη του κόμματός του, σημείωσε ότι «είναι ασυνήθιστο να μνημονεύονται τα στελέχη μας και οι υπουργοί μας για το έργο τους και τη συμβολή τους. Νοιώθω υπερήφανος γιατί ο δήμαρχος ανέφερε και τη Νάντια Γιαννακοπούλου και τους υπουργούς μας, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Βασίλη Κεγκέρογλου. Χαίρομαι γιατί οι παρεμβάσεις μας στο επίπεδο της κυβέρνησης πιάνουν τόπο στο τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».
Σε ό,τι αφορά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού τόνισε ότι αντιλαμβάνεται τη σημασία του, ενώ για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είπε ότι το αίτημα είναι «νόμιμο» και «θα χαρώ» να επιτευχθεί αυτός ο στόχος «και να τιμήσουμε έτσι τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη».
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων από το δήμαρχο Καλαμάτας, ενώ ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, αναφέρθηκε και στον καθοριστικό ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ίδρυση του Εφετείου Καλαμάτας, καθώς ως υπουργός Δικαιοσύνης είχε υπογράψει το σχετικό διάταγμα, υπόθεση που και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι τη θυμάται και πως ήταν πολύ σοβαρή.
Στ.Μ.