Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 15:40

Νεολαίοι φύγαν από τον Βενιζέλο και πήγαν στον Παπανδρέου

ΔΗΜΤΣΙΟΥΔΗΣ - ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Την παραίτησή τους από το ΠΑΣΟΚ, που «πρέπει να παύσει να είναι ουραγός της δεξιάς και μελωδικός χειροκροτητής του Αντώνη Σαμαρά, του πρωθυπουργού - αποστάτη» και την προσχώρησή τους στο Κίνημα Δημοκρατών - Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, ανακοίνωσαν...

ΔΗΜΤΣΙΟΥΔΗΣ-ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Την παραίτησή τους από το ΠΑΣΟΚ, που «πρέπει να παύσει να είναι ουραγός της δεξιάς και μελωδικός χειροκροτητής του Αντώνη Σαμαρά, του πρωθυπουργού - αποστάτη» και την προσχώρησή τους στο Κίνημα Δημοκρατών - Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, ανακοίνωσαν...

…οι Χρήστος Δημτσιούδης και Χρήστος Κουτσοδημητρόπουλος, πρώην γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας αντίστοιχα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας.
Σε κείμενό τους καλούν όλη τη νεολαία και όχι μόνο σε «νέα πορεία» με το νέο φορέα του Γιώργου Παπανδρέου. Ειδικότερα γράφουν: «Όλα τα ενήλικα χρόνια μας, από το μετερίζι της Σπουδάζουσας Νεολαίας, της Τοπικής Κοινωνίας, του Επαγγελματικού Βίου, οι Νέοι παλέψαμε και επιτύχαμε να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον των συνομηλίκων μας για την πολιτική του τόπου της Μεσσηνίας. Η αποκαρδιωτική εικόνα της πολιτικής σκηνής της χώρας ουδέποτε μας άφησε αδιάφορους και αμέτοχους, αντίθετα μας όπλισε με πείσμα, επιμονή και ατέρμονη προσπάθεια διάδοσης των ιδεών του ΠΑΣΟΚ.
Σε καιρούς χαλεπούς σταθήκαμε θεμέλιο για την αναδιοργάνωση και ανασύσταση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Μεσσηνίας προσεγγίζοντας τον σοσιαλιστικό χώρο που ως τότε έβλεπε το ΠΑΣΟΚ με αμφισβήτηση. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ επιβράβευσε με την ψήφο του τις θέσεις μας και μας εμπιστεύθηκε τις καίριες θέσεις του Γραμματέα του Αναπληρωτή Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας καθώς και του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής Μεσσήνης, καλωσορίζοντας συνάμα την προσπάθειά μας να αναδείξουμε με κάθε τρόπο πως καμία ελπίδα για Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν είναι φρούδα.
Με την έμπρακτη συμμετοχή μας στα κοινά του νομού ήλθαμε σε άμεση επαφή με τη βάση του ΠΑΣΟΚ, μέσα από Ολομέλειες και δράσεις και αφουγκραστήκαμε την ανάγκη του λαού να βρει ξανά το ΠΑΣΟΚ τη χαμένη του δύναμη, να αναδειχθεί σε κόμμα εξουσίας που με την πολιτική του στέκεται δίπλα στον πολίτη, πορεύεται μαζί με τον πολίτη. Υποσχεθήκαμε πως θα κάνουμε το παν για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος, καταλήξαμε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παύσει να είναι ουραγός της δεξιάς και μελωδικός χειροκροτητής του Αντώνη Σαμαρά, του πρωθυπουργού - αποστάτη.
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΟΜΩΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΛΙΓΟ. Το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε το διάλογο με τη βάση και αρκέστηκε σε συνδιαλλαγές μεταξύ «ολίγων και εκλεκτών». Η υποστήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά (με αντάλλαγμα ολίγων Υπουργείων) έγινε αυτοσκοπός του κινήματος που ιδρύθηκε για την εγκαθίδρυση της Σοσιαλδημοκρατίας. Μέρα με τη μέρα το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από την ιδρυτική του διακήρυξη, έσφαλε και το πλήρωσε πολλάκις, κοινωνικά, εκλογικά… Ούτε και αυτό αποτέλεσε φραγμό στην τακτική του Προέδρου. Παρωπίδες και όλο δεξιά…
Μετά λύπης μας, το τελευταίο διάστημα γίναμε θύματα ενός αναίτιου πολέμου λασπολογίας από τους αιώνιους - υποψήφιους - «θεσίτες». Τα άτομα που μπροστά στο προσωπικό όφελος δε διστάζουν να διασύρουν την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης. Το χείριστο όλων: το ΠΑΣΟΚ πυροδότησε, κάλυψε και υποκίνησε τέτοιες συμπεριφορές, αφού ουδέποτε προφύλαξε το ρόλο και την πορεία μας ως θεσμικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, τουναντίον ώθησε σε διασπαστικές συμπεριφορές. Ουσιαστικά, επιδίωξαν την αποστελέχωση της Ν.Ε. Νεολαίας Μεσσηνίας και τη φίμωση κάθε αντίθετης εσωκομματικής φωνής που αρνήθηκε να γίνει υποστηρικτής της Δεξιάς.
Ακόμα και τότε, δεν πτοηθήκαμε, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου προς τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση; ΑΓΝΟΗΣΗ.
Κύριοι, είναι σαφές ότι τον τελευταίο καιρό δεν είμαστε «πολιτικά αρεστοί και προσκείμενοι» για τις βλέψεις σας. Είναι βέβαιο ότι είμαστε εμπόδιο στις φιλοδοξίες σας. Δε γνωρίζετε τι σημαίνει να είστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, αυτό που ψάχνατε ήταν «οι ημέτεροι και οι φίλοι».
Με όπλα μας τη μαχητικότητα της ηλικίας μας, την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο και την προοπτική της συμμετοχικότητας του Λαού σε υγιή πολιτικά εγχειρήματα, η παραίτησή μας είναι δεδομένη: Το ΠΑΣΟΚ της «ιδιοκτησίας» σας δε χωρά τα όνειρά μας.
Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα με το Κίνημα της Αλλαγής, το Κίνημα των αξίων και των θέσεων, το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου.
Καλούμε όλους τους νέους και μη, τους Δημοκράτες και Σοσιαλιστές να συνταχθούν όλοι μαζί σε μία ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ με το λαό και την νεολαία  για το λαό και την νεολαία!!!».