Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 02:03

Ίδιες παροτρύνσεις για αγώνα ή για ενότητα στους υπαλλήλους του Δήμου

Ο πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου, Σπύρος Σαρδέλης και Αφροδίτη Κάγια-Μιχοπούλου, καθώς και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας Ο πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου, Σπύρος Σαρδέλης και Αφροδίτη Κάγια-Μιχοπούλου, καθώς και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 
Μια επανάληψη των όσων έγιναν και αναφέρθηκαν πέρσι και πρόπερσι, έγινε και χθες, κατά την κοπή της πίτας των δημοτικών υπαλλήλων. Ο πρόεδρος του Σωματείου επανέλαβε στους συναδέλφους του ότι…

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 
Μια επανάληψη των όσων έγιναν και αναφέρθηκαν πέρσι και πρόπερσι, έγινε και χθες, κατά την κοπή της πίτας των δημοτικών υπαλλήλων. Ο πρόεδρος του Σωματείου επανέλαβε στους συναδέλφους του ότι…

… χωρίς αγώνα δεν μπορεί να κερδηθεί τίποτα, ο δε δήμαρχος είπε ότι η πατρίδα έχει περάσει και δυσκολότερες στιγμές και θα τα καταφέρει και τώρα αρκεί να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης. Το στοιχείο που προστέθηκε φέτος ήταν ότι μίλησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, που δεν δίστασε να φτάσει μέχρι το βήμα παρότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν προσκάλεσαν άλλον να απευθύνει χαιρετισμό εκτός του δημάρχου.
Ο πρόεδρος του Σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων, Σπύρος Σαρδέλης, αφού ευχήθηκε υγεία και επίτευξη κάθε προσδοκίας στους συναδέλφους του, τους κάλεσε να γίνουν μάθημα όσα έχουν συμβεί εις βάρος τους τα τελευταία χρόνια. Όπως υπογράμμισε, αν οι εργαζόμενοι δεν αγωνιστούν, εάν δεν πλαισιώσουν το Σωματείο τους, δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα. Με έμμεσο τρόπο λοιπόν τους κάλεσε να κρατήσουν στο εξής μια πιο αγωνιστική στάση για την υπεράσπιση όσων κατακτήσεων έχουν απομείνει.
Επίσης τόνισε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω της έλλειψης προσωπικού και ταυτόχρονα της ανάθεσης επιπλέον αρμοδιοτήτων. Ο κ. Σαρδέλης σημείωσε ότι με αυτή την κατάσταση οι υπάλληλοι δεν μπορούν να αποδώσουν στο επίπεδο που θα ήθελαν.
Τέλος, ευχήθηκε στη δημοτική αρχή και όλους τους αιρετούς να έχουν δύναμη για να επιτελέσουν το έργο τους, τους κάλεσε όμως να υπερασπιστούν το αίτημα για την ενίσχυση του προσωπικού ώστε να αποδίδουν οι δημοτικές υπηρεσίες.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε θερμά τους δημοτικούς υπαλλήλους, τονίζοντας ότι παρά τις μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, παρά τις ελλείψεις, παρά τα γενικότερα προβλήματα, καταφέρνουν και διατηρούν την εικόνα του Δήμου σε πολύ καλή κατάσταση.
Τόνισε ότι ο ρόλος των δημοτικών υπαλλήλων είναι καθοριστικός στην επίτευξη του πιο σημαντικού στόχου που έχει βάλει η Καλαμάτα για τα επόμενα χρόνια, τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Ανακοίνωσε, τέλος, ότι σε δύο με τρεις μήνες, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και όλοι οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν στο νέο Δημαρχείο, στο παλιό νοσοκομείο.
Ο Μανώλης Μάκαρης συνεχάρη επίσης τους δημοτικούς υπαλλήλους, τονίζοντας ότι με το φιλότιμο και την υπευθυνότητά τους συνεχίζουν να κρατούν σε ικανοποιητικό επίπεδο το Δήμο, ενώ έχουν υποστεί μεγάλα χτυπήματα από τις μνημονιακές επιταγές, όπως η θεαματική μείωση μισθών, η μείωση του προσωπικού, η κατάργηση υπηρεσιών κ.λπ. Ο Μανώλης Μάκαρης ευχήθηκε στους υπαλλήλους υγεία, πρόοδο και να αγωνιστούν ώστε να αποκατασταθούν οι μισθοί τους και οι εργασιακές σχέσεις.
Οι τυχεροί δημοτικοί υπάλληλοι για το 2015, οι οποίοι έπειτα από κλήρωση κέρδισαν είτε χρήματα (50 ευρώ) είτε άδεια, είναι οι: Αλεξάνδρα Μπάκα, Αντώνης Κυβέλος, Γιώργος Μπελογιάννης, Ελευθερία Καραντζόγλου, Κωνσταντίνος Βλαχογιαννόπουλος, Νίκος Γιαννακόπουλος, Ροζαλία Μενδενιώτη και Χρήστος Ε. Γιαννακόπουλος.
Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο.
Στ.Μ.