Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 04:13

Καταστράφηκαν τα μαγαζιά από το κλείσιμο της πλατείας για την ανάπλαση

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ 
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 
Έξω έπεσαν τα χρονοδιαγράμματα της δημοτικής αρχής Καλαμάτας και του εργολάβου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, κάτι που έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά, μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, στα καταστήματα της Σιδηροδρομικού Σταθμού που έχασαν τη «φάτσα» τους στην πλατεία με την τοποθέτηση των τσίγκινων παραπετασμάτων πίσω από τα οποία εκτελούνται οι εργασίες.

Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται ότι προκειμένου να μην ενοχληθούν οι επαγγελματίες στο νοτιότερο τμήμα της πλατείας οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να καταστρέψουν τους ίδιους, αθετώντας τις δεσμεύσεις τους ότι το βόρειο μέρος της πλατείας θα απελευθερωνόταν πριν από το Πάσχα.
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των καταστημάτων «Μουσικός Οίκος Στόλλας», «LouisOptic», «Avocado», «Daffy» και «Soulatso» συνέταξαν την εξής διαμαρτυρία: «Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και λοιποί συμμετέχοντες στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των εργασιών της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, ευχαριστούμε κατ' αρχάς που μας βοηθήσατε να καταλάβουμε επιτέλους σε ποια κατηγορία πολιτών πρώτα και επαγγελματιών επίσης μας τοποθετείτε ή τουλάχιστον αυτό θέλετε.
Η διαπίστωση αυτής της τοποθέτησης προήλθε μετά τις συζητήσεις που είχαμε για τα θέματα που αφορούν το τμήμα του έργου που ξεκίνησε πρώτο και τις υποσχέσεις της ομαλής, γρήγορης και όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνης κατάστασης που έχουμε και θα έχουμε με την εκτέλεση του έργου.
Με χαρά ακούσαμε το σχεδιασμό για την εκτέλεση του έργου τουλάχιστον δύο φορές και σε συγκεκριμένη συνάντηση οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού με τους αρμοδίους της Τεχνικής Υπηρεσίας και τον εργολάβο του έργου.
Δυστυχώς τίποτα απ' όλα αυτά δεν τηρείται!!! Με πλήρη ανησυχία από την πλευρά μας, ειδικά μετά τις αναληθείς ανακοινώσεις του κ. Δημάρχου στον τοπικό Τύπο την Τρίτη 3-4-2012 για μεταφορά του έργου στο νοτιότερο τμήμα, εφόσον κάποιες εργασίες έχουν τελειώσει και απεγκλωβίζοντας κατά συνέπεια το κομμάτι της περιοχής μας, ελπίζοντας να μπορέσουμε και εμείς που εδώ και τρείς εβδομάδες έχουμε πατώσει οικονομικά, να συμμετέχουμε ως καταστήματα στην αγοραστική κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας έστω και οπτικά.
Βλέποντας το ρυθμό που εκτελούνται οι εργασίες εντός του εργοταξίου και τις πληροφορίες περί εντόνων – δικαίως – διαμαρτυριών των επαγγελματιών για την μετατόπιση αυτή, έγινε αναστολή για μετά το Πάσχα. Παρακολουθώντας την μικρή σε ένταση εκτέλεση των εργασιών καταλαβαίνουμε ότι αυτό που περιμέναμε δεν θα γίνει και αντιλαμβανόμαστε όλοι εμείς, ότι για τον κ. Δήμαρχο και τους λοιπούς αρμοδίους είμαστε πολίτες Β' κατηγορίας».
Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να μας διαψεύσετε από εδώ και στο εξής».