Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 19:53

Με συντριπτική πλειοψηφία επέκταση του Αστικού ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο

ΒΕΛΗ ΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΒΥΣΙΔΗ 
Πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με συντριπτική πλειοψηφία, η εισήγηση για την επέκταση των αστικών λεωφορείων μέχρι το Νοσοκομείο. Αίσθηση προκάλεσε η αιχμηρότατη αναφορά του δημάρχου, προς τον εδώ και πολλά χρόνια έμπιστο συνεργάτη του,…

ΒΕΛΗ ΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΒΥΣΙΔΗ 
Πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με συντριπτική πλειοψηφία, η εισήγηση για την επέκταση των αστικών λεωφορείων μέχρι το Νοσοκομείο. Αίσθηση προκάλεσε η αιχμηρότατη αναφορά του δημάρχου, προς τον εδώ και πολλά χρόνια έμπιστο συνεργάτη του,…

…Γιάννη Καμβυσίδη, που είναι και μέτοχος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, για «συμφέροντα συντεχνιακά και ατομικά» που, όπως υπογράμμισε ο Παναγιώτης Νίκας, «πρέπει να σταματούν όταν βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον».
Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θεωρεί, όπως προέκυψε και κατά τη τοποθέτηση του νομικού του συμβούλου, Αθανάσιου Καράμπελα, ότι το κοινό εξυπηρετείται πολύ καλά και δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι. Και όχι μόνο αυτό αλλά επιπροσθέτως ο νομικός σύμβουλος του Υπεραστικού σημείωσε ότι εάν επεκταθεί η αστική περιοχή θα εξυπηρετηθούν ενδεχομένως καλύτερα οι κάτοικοι της Καλαμάτας, μέσω του Αστικού ΚΤΕΛ, δεν θα μπορούν όμως να εξυπηρετούνται όλοι οι υπόλοιποι Μεσσήνιοι, διότι το Υπεραστικό θα απαγορεύεται να κάνει στάση στο Νοσοκομείο, όπως κάνουν τώρα όλα του τα δρομολόγια. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο Αθανάσιος Καράμπελας τόνισε ότι το Υπεραστικό θα προσπαθήσει να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πολίτες διότι πρόκειται για επιχείρηση που επιτελεί κοινωνικό έργο.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όπως και δημοτικοί σύμβουλοι, έμειναν ικανοποιημένοι από την τελευταία αναφορά του νομικού συμβούλου του Υπεραστικού και θεώρησαν ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα συνεχίσει το Υπεραστικό να εξυπηρετεί το επιβατηγό του κοινό που θέλει να κατέβει στο Νοσοκομείο, ενώ θα μπει στη γραμμή Καλαμάτα-Νοσοκομείο και το Αστικό.
Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Γιάννης Καμβυσίδης, για να σημειώσει ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν έτσι και πως παρερμηνεύτηκε η τοποθέτηση του νομικού συμβούλου του Υπεραστικού, ενώ ο δήμαρχος έκανε την αναφορά ότι τα συντεχνιακά και ατομικά συμφέροντα δεν μπορούν να βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο νομικός σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ, Γιάννης Μακρής, που τόνισε ότι το κοινωνικό συμφέρον και η κοινή λογική επιβάλλουν την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στο Νοσοκομείο.
Τοποθετήθηκε ακόμη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Λευτέρης Πουρνάρας, που τόνισε ότι η εξυπηρέτηση του κόσμου είναι αυτή που επιβάλλει την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας και χαρακτηριστικά σημείωσε ότι για να πάει σήμερα ένας στο Νοσοκομείο πρέπει να πληρώσει ένα ή δύο λεωφορεία ή ταξί, πρέπει να πληρώσει εισιτήριο πέντε ευρώ για να εξεταστεί, πρέπει να πληρώσει ένα ευρώ για τη συνταγογράφηση και πρέπει να πληρώσει και τη συμμετοχή για τα φάρμακα. Υπογράμμισε λοιπόν ότι το κόστος που επιβαρύνεται ο κόσμος για τη υγεία είναι δυσβάσταχτο και ας βοηθήσει ο Δήμος να ελαφρυνθεί τουλάχιστον από το κόστος της μετακίνησης, με την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας.
Η απόφαση που τελικά ελήφθη, ύστερα από την εισήγηση του δημάρχου, είναι ότι το Αστικό ΚΤΕΛ πρέπει να πραγματοποιεί δρομολόγιο στο Νοσοκομείο ανά μισή ώρα το αργότερο, ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ πρέπει να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Μεσσηνίας που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο και ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίζει και τους συγκοινωνιακούς φορείς.
Τέλος επισημαίνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και πως την τελική απόφαση θα λάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στ.Μ.