Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 17:03

Κρίσιμη περίοδος για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Τ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ 
Η οικονομική αβεβαιότητα δεν είναι το μόνο κρίσιμο θέμα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, γι’ αυτό και επιβάλλεται να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον του θεσμού, που αποτελεί κεφάλαιο για την πόλη. Αυτό τόνισε ο Τάσος Πολυχρο νόπουλος σήμερα, κατά…

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Τ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ 
Η οικονομική αβεβαιότητα δεν είναι το μόνο κρίσιμο θέμα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, γι’ αυτό και επιβάλλεται να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον του θεσμού, που αποτελεί κεφάλαιο για την πόλη. Αυτό τόνισε ο Τάσος Πολυχρονόπουλος σήμερα, κατά…

…τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις. Πάντως αύριο, Παρασκευή, έχει κλειστεί ραντεβού με τον υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη, τον οποίο θα επισκεφθεί ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, για να συζητήσουν τόσο για το Φεστιβάλ όσο και για τα υπόλοιπα πολιτιστικά θέματα του Δήμου.
Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, τόνισε ότι ακόμη και αν υποστηρίξει οικονομικά το υπουργείο Πολιτισμού και τη φετινή διοργάνωση, το Φεστιβάλ θα εξακολουθήσει να χρειάζεται μια οργανωτική τουλάχιστον υποστήριξη, ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και τα επόμενα χρόνια. Σημείωσε λοιπόν ότι επιβάλλεται να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για το Φεστιβάλ και μάλιστα άμεσα. Επιπλέον ο Τάσος Πολυχρονόπουλος ανέφερε: «Το ενδιαφέρον όλων μας για τη διοργάνωση και του φετινού, 21ου Φεστιβάλ Χορού, επιβάλλει να ενημερωθούμε σύντομα και να συζητήσουμε στο ΔΣ για το θέμα. Είναι γνωστή η οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει, και έχει δημιουργήσει ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Με αφορμή και τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, επικοινώνησα σχετικά με τη διευθύντρια κ. Μαραγκοπούλου. Δεν μου έδωσε καμία διευκρίνηση, τονίζοντας ότι δεν είναι η ώρα δημοσίων ανακοινώσεων ενώ έχει ανοίξει ένας χρήσιμος διάλογος Δήμου-υπουργείου Πολιτισμού και με δεδομένο ότι το Υπουργείο και η ηγεσία του εκτιμούν το θεσμό. Η παράταξή μας, που θεωρεί το θεσμό κεφάλαιο για την πόλη, θα στηρίξει με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια και θα συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξή του».
Πέρα απ’ όλα αυτά πάντως, η προετοιμασία του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται. Μάλιστα σήμερα εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις η μετάβαση της Βίκυς Μαραγκοπούλου στην Κύπρο και στη Βαρκελώνη, για επαφές με χορευτικές ομάδες που είναι υποψήφιες να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.
Στ.Μ.